Σάββατο 1 Απριλίου 2017

Μερικές από τις καλύτερες Πρωταπριλιάτικες φάρσες όλων των εποχών


Τέτοια μέρα όλο και κάποια φάρσα είχαμε ετοιμάσει για να τηρήσουμε το έθιμο.

Καμία όμως δε νομίζω να ήταν τέτοιου μεγέθους σαν αυτές που ακολουθούν.



Δείτε ακόμη:
Σε ποια χώρα ξεκίνησε το έθιμο της... Πρωταπριλιάς;
Όταν ο Richard Branson πέταξε ένα UFO πάνω από το Λονδίνο ντυμένος σαν τον ET
Το "σπαγγετόδεντρο" της Ελβετίας, το πρωταπριλιάτικο αστείο του BBC το 1957
Ηoaxes: Όλοι μας την έχουμε πατήσει κάποια στιγμή!
Ο "γίγαντας του Κάρντιφ": μια από τις μεγαλύτερες φάρσες στην ιστορία των ΗΠΑ
Οι μεγαλύτερες φάρσες όλων των εποχών

Το BBC ανακοίνωσε ότι το Big Ben θα γίνει ψηφιακό
Το 1980, το BBC ανακοίνωσε ότι το Big Ben θα αποκτούσε ψηφιακό καντράν. Επιπλέον, οι τέσσερις πρώτοι που θα τηλεφωνούσαν στο κανάλι θα αποκτούσαν τους άχρηστους πλέον δείκτες του ρολογιού. Η κατακραυγή ήταν μεγάλη, όμως ένας Ιάπωνας τηλεφώνησε για να αποκτήσει το μεγάλο βραβείο!


Ένα παγόβουνο στο λιμάνι του Σίδνεϊ
Την Πρωταπριλιά του 1978, οι κάτοικοι του Σίδνεϊ ξύπνησαν και είδαν ένα τεράστιο παγόβουνο στο λιμάνι! Λίγες ημέρες πριν από την φάρσα, ο επιχειρηματίας ηλεκτρονικών Dick Smith ανακοίνωσε ότι ένα τεράστιο παγόβουνο είχε ξεκολλήσει από την Ανταρκτική και θα έφτανε στο Σίδνεϊ την επόμενη εβδομάδα, αλλά δεν ανακοίνωνε την ακριβή ημέρα. Και όντως, την Πρωταπριλιά, το παγόβουνο ήταν εκεί. Το κοινό έμεινε έκπληκτο με το θέαμα, ενώ το αυστραλιανό πολεμικό ναυτικό κάλεσε τον Smith για να του προσφέρει βοήθεια με το παγόβουνου. Μέχρι που μια καταιγίδα αποκάλυψε τι ήταν το παγόβουνο: Μια φορτηγίδα καλυμμένη με φύλλα λευκού πλαστικού και αφρώδες υλικό.


Η Taco Bell αγόρασε την Καμπάνα της Ελευθερίας
Το 1996, η Taco Bell προσπάθησε να πάει την εταιρική χορηγία σε άλλο επίπεδο αγοράζοντας ένα κομμάτι της Ιστορίας. Την Πρωταπριλιά, η αλυσίδα fast food έβγαλε ολοσέλιδες διαφημίσεις σε έξι από τις μεγαλύτερες εφημερίδες της χώρας, συμπεριλαμβανομένων των The New York Times και The Washington Post, ανακοινώνοντας ότι "σε μια προσπάθεια να βοηθήσει το εθνικό χρέος" είχε αγοράσει την Καμπάνα της Ελευθερίας (η Liberty Bell είναι ένα σύμβολο της Αμερικανικής Ανεξαρτησίας, που βρίσκεται στη Φιλαδέλφεια της Πενσυλβάνια). Σύμφωνα με το -φανταστικό- δελτίο, η Καμπάνα θα παρέμενε στη διάθεση του κοινού, αλλά θα μετακινούνταν μεταξύ της Φιλαδέλφεια και της έδρας της εταιρίας στην πόλη Irvine στην Καλιφόρνια.

Αμέσως, οι κλήσεις άρχισαν να πέφτουν βροχή -συμπεριλαμβανομένων και των βοηθών δύο γερουσιαστών- στην Εθνική Υπηρεσία Πάρκων και στα κεντρικά της Taco Bell κάνοντας την εταιρία να εκδώσει ένα νέο -πραγματικό αυτήν την φορά- δελτίο Τύπου αποκαλύπτοντας την φάρσα και υποσχόμενη να δωρίσει 50.000 δολάρια για τη συντήρηση της Καμπάνας.


Το Άγαλμα της Ελευθερίας μεταφέρθηκε στην λίμνη Mendota
Οι φοιτητές του πανεπιστημίου του Ουισκόνσιν Leon Varjian και Jim Mallon υποσχέθηκαν κάτι πολύ τολμηρό για να κερδίσουν τις εκλογές της ένωσης φοιτητών του πανεπιστημίου το 1978: θα μετέφεραν το Άγαλμα της Ελευθερίας στην λίμνη Mendota του Ουισκόνσιν. Οι δυο τους κέρδισαν τις εκλογές και τον Φεβρουάριο του 1979, ξεκίνησαν να κάνουν πράξη την υπόσχεσή τους. Χρειάστηκαν τρεις ημέρες και 4.000 δολάρια από τέλη φοιτητών για να φτιάξουν ένα άγαλμα από κόντρα πλακέ, σύρμα, πεπιεσμένο χαρτί και μουσελίνα στην παγωμένη λίμνη.


Η ανακοίνωση του Νίξον ως υποψήφιος για πρόεδρος
Το 1992, ένας ραδιοφωνικός σταθμός ανακοίνωσε ότι ο Νίξον, ο οποίος είναι παραιτηθεί το 1974 λόγω του σκανδάλου Γουότεργκεϊτ, δήλωσε την υποψηφιότητά του για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών. Για να επιβεβαιώσει την ιστορία, έπαιξε ένα ηχητικό με τον Νίξον να δηλώνει την πρόθεσή του να κατέβει ως υποψήφιος και να ισχυρίζεται ότι, "Δεν έκανα ποτέ κάτι λάθος, και δε θα κάνω ξανά".

Εξοργισμένοι ακροατές άρχισαν να παίρνουν τηλέφωνα. Αλλά στο δεύτερο μισό του προγράμματος αποκαλύφτηκε η Πρωταπριλιάτικη φάρσα.


Σουηδικός σταθμός έπεισε το κοινό ότι τα καλσόν μπορούν να μετατρέψουν τις α/μ τηλεοράσεις σε έγχρωμες
Την Πρωταπριλιά του 1962, το -τότε- μοναδικό κανάλι της Σουηδίας SVT, είπε στους θεατές ότι θα μπορούσαν να δουν τις α/μ εκπομπές έγχρωμες με τα κατάλληλα υλικά.

Ένας "ειδικός" εξήγησε στους θεατές, με άκρως επιστημονικά στοιχεία, ότι αν τέντωναν ένα ζευγάρι καλσόν πάνω από τις τηλεοράσεις τους, το φως θα φιλτράρονταν με τέτοιο τρόπο ώστε να δουν την εκπομπή έγχρωμη. Για καλύτερα αποτελέσματα, έπρεπε επίσης να κινούν το κεφάλι τους από τη μία πλευρά στην άλλη, καθώς παρακολουθούσαν την εκπομπή. Φαντάζεστε τι μπορεί να ακολούθησε...


Ένα από τα αγάλματα του Νησιού του Πάσχα βρέθηκε στις ακτές της Ολλανδίας
Το 1962 πάλι, οι Ολλανδοί βρήκαν ένα βρήκαν ένα πασίγνωστο αξιοθέατο στις ακτές τους. Στις 29 Μαρτίου, κάποιος βρήκε στην παραλία κοντά στην πόλη Zandvoort κάτι που έμοιαζε με άγαλμα του Νησιού του Πάσχα. Λίγες ημέρες αργότερα, την 1η Απριλίου, ένας εμπειρογνώμονας από τη Νορβηγία πήγε στην πόλη για να επιθεωρήσει το άγαλμα και δήλωσε ότι ήταν πράγματι αυθεντικό. Το άγαλμα τοποθετήθηκε στο κέντρο της πόλης για να το δουν όλοι.

Μέχρι το τέλος της ημέρας, ο δημιουργός του γλυπτού, ο Ολλανδός καλλιτέχνης Edo van Tetterode, ομολόγησε την φάρσα. Το επόμενο έτος, ο Tetterode ίδρυσε την National April 1st Society και σε μια παράδοση που θα συνεχιζόταν μέχρι το θάνατό του, το 1996, απένειμε ένα μικρό χάλκινο αγαλματίδιο του Νησιού του Πάσχα σε όποιον είχε καταφέρει την καλύτερη φάρσα του έτους.


Η Αλαμπάμα άλλαξε την τιμή του π
Το νομοθετικό σώμα της Αλαμπάμα άλλαξε για πάντα τα μαθηματικά, την επιστήμη και τον κόσμο όπως τον ξέρουμε, το 1998, όταν δήλωσε ότι η μαθηματική σταθερά π θα πρέπει να ισούται με τον ακέραιο αριθμό 3, και όχι με το συνηθισμένο 3,14159. Έτσι ανέφερε τουλάχιστον το τεύχος Απριλίου του περιοδικού New Mexicans for Science and Reason. Η ιστορία έγινε viral αλλά κανείς δεν γνώριζε την πραγματική έκταση της επιτυχίας της φάρσα μέχρι που οι νομοθέτες της Αλαμπάμα άρχισαν να λαμβάνουν εκατοντάδες κλήσεις σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

από: mental floss

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου