Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Σελίδες στη Βικιπαίδεια που -μάλλον- θα σας τρομάξουν


Στην γνωστή ιστοσελίδα BuzzFeed ζήτησαν από τους αναγνώστες τους να τους πούνε τις πιο τρομακτικές σελίδες που έχουν διαβάσει στη Βικιπαίδεια. Δείτε τα αποτελέσματα (κλικ στους τίτλους για να μεταφερθείτε στις σελίδες) και απολαύστε υπεύθυνα... Α, δείτε και το βίντεο στο τέλος...

Το μοναδικό υλικό στο οποίο εμφανίζεται ο Μαρκ Τουαίην


Ο Τόμας Έντισον είχε πει κάποτε, "ο μέσος Αμερικάνος αγαπάει την οικογένειά του. Αν του έχει μείνει καθόλου αγάπη για κάποιον άλλο, γενικά επιλέγει τον Μαρκ Τουαίην".

Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

Εικόνες γυναικών που άλλαξαν την Ιστορία για πάντα

Η Jeanne Manford σε πορεία με τον gay γιο της κατά τη διάρκεια του Pride Parade το 1972

Οι γυναίκες που θα δείτε πιο κάτω άλλαξαν την Ιστορία επειδή ήταν δυνατές και γενναίες παρά τα "καθώς πρέπει" της κοινωνίας στην οποία ζούσαν.

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Ένα αρχαίο κινέζικο δέντρο και η χρυσαφένια θάλασσα γύρω του


Το δέντρο γκίγκο που θα δείτε στις φωτογραφίες βρίσκεται μέσα στον βουδιστικό ναό Gu Guanyin στα όρη Zhongnan της Κίνας. Κάθε χρόνο, το φθινόπωρο, τα πράσινα φύλλα του ηλικίας 1.400 χρόνων δέντρου γίνονται χρυσαφιά και πέφτουν δημιουργώντας μια χρυσαφιά θάλασσα γύρω του.

Κομμένες, αστείες σκηνές από τις πρώτες ταινίες του Τσάρλι Τσάπλιν


Τα blooper, οι σκηνές δηλαδή που κόβονται στο μοντάζ μιας ταινίας ή μιας σειράς λόγω κάποιου λάθους του ηθοποιού, είναι δημοφιλή εδώ και δεκαετίας: ηθοποιοί όπως ο Μπαρτ Ρέινολντς ή ο Τζάκι Τσαν συμπεριλαμβάνουν τέτοιες σκηνές στους τίτλους τέλους των ταινιών τους.

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Οι εγκληματικές ζωές 5 κλασικών μουσικών


Ο Billie Joe Armstrong των Green Day κάποτε αναγκάστηκε να κατέβει από ένα αεροπλάνο επειδή φορούσε χαλαρά το παντελόνι του ("sagging pants" όπως το λένε). Δείτε πέντε κλασικούς συνθέτες και το βεβαρημένο ποινικό μητρώο τους.

Έτσι είναι ο νυχτερινός ουρανός πάνω από τις πόλεις... αλλά δεν φαίνεται


Φωτορύπανση: ένας καταστροφέας της θέας του νυχτερινού ουρανού. Πόσο ωραίο θα ήταν να φαίνονται τα αστέρια στον ουρανό πάνω από τις μητροπολιτικές περιοχές;

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Ο "Θάλαμος των Ψιθύρων", ένας κύκλος που οτιδήποτε και αν ειπωθεί μέσα του παραμένει εκεί


Το Center of the Universe, που έχει πάρει το όνομά του από το μουσικό φεστιβάλ της πόλης, βρίσκεται στο κέντρο της πόλης Τάλσα, στην αμερικανική πολιτεία της Οκλαχόμα.

Τον ονομάζουν και "θάλαμο των ψιθύρων", ένα φαινόμενο και ένα μυστήριο...

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Περιδιαβείτε όλες τις χώρες μέσα σε λίγα λεπτά σε έναν άτλαντα από χώμα και πέτρα


Το να γυρίσει κανείς τον πλανήτη με τα πόδια είναι ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα, μιας και θα χρειαστεί πολλά χρόνια από τη ζωή του, χρήματα αλλά και την ακλόνητη αποφασιστικότητα να προχωράει ασταμάτητα για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί. Αυτά στον κανονικό κόσμο. Μπορεί κανείς όμως να γυρίσει τον πλανήτη μας στο Verdenskortet (Χάρτης του Κόσμου) στη Δανία.

Ένας πίνακας σε ένα 5μετρο πάπυρο είναι ένας από τους πιο πολύτιμους θησαυρούς της Κίνας


Ο κόσμος είχε μαζευτεί περιμένοντας μέχρι και 6 ώρες για να δει το πιο διάσημο έργο τέχνης της Κίνας, έναν πίνακα του 12ου αιώνα σε πάπυρο που παρουσιάζει την πρωτεύουσα της δυναστείας Σονγκ, πόλη Haifeng, κατά τη διάρκεια της γιορτής Qingming. Ο πίανκας, με τίτλο "Along the River during the Qingming Festival", έχει αντιγραφεί πολλές φορές, αλλά ο πρωτότυπος εκτίθεται σπάνια λόγω του ότι είναι πολύ εύθραυστος.

Ο πίνακας αποκαλείται και "Μόνα Λίζα της Κίνας". Μέχρι τις 12 Οκτωβρίου φέτος, μπορούσε κανείς να τον δει στην Απαγορευμένη Πόλη στο Πεκίνο.

Ένα 14ωρο φιλμ για το στέγνωμα ενός βαμμένου τοίχου


Το British Board of Film Classification ιδρύθηκε το 1912 για να αξιολογεί και να λογοκρίνει νέες ταινίες πριν βγούνε στις αίθουσες. Σκοπό του είναι, όπως επισήμως έχει διατυπωθεί το 1916, να προστατεύσει το κοινό από θεάματα όπως "οι άσεμνοι χοροί", "οι σκηνές που περιέχουν την στολή του βασιλιά για να την περιφρονήσουν ή να την γελοιοποιήσουν" και "σκηνές όπου άνδρες και γυναίκες βρίσκονται μαζί στο κρεβάτι".

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Μερικά παράξενα στοιχεία για το "Δόκτωρ Τζέκιλ και κύριος Χάιντ"


Η Παράξενη Υπόθεση του Δόκτωρ Τζέκιλ και του Κύριου Χάιντ (πρωτότυπος τίτλος The Strange Case of Dr Jekyll and Mr Hyde) ή αλλιώς Δόκτωρ Τζέκιλ και κύριος Χάιντ (Dr. Jekyll and Mr. Hyde) είναι μια νουβέλα φανταστικής λογοτεχνίας γραμμένη από τον Σκωτσέζο συγγραφέα Ρόμπερτ Λούις Στίβενσον, που δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά το 1886 στο Λονδίνο.
 

Μερικές ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τα πιο διάσημα πιόνια σκακιού του κόσμου


Το σετ πιονιών σκακιού Lewis Chessmen είναι το πιο σημαντικό κομμάτι στην ιστορία του σκακιού. Από τότε που ανακαλύφθηκαν τα πιόνια -κάποια στιγμή πριν από το 1831 στο νησί Λιούις (Isle of Lewis) της Σκωτίας- αυτά τα πιόνια από ελεφαντόδοντο -είναι σκαλισμένα σε χαυλιόδοντες θαλασσίου ίππου και δόντια φάλαινας- έχουν γοητεύσει τον κόσμο χάρη στην εξαιρετική δεξιοτεχνία τους, τα υποβλητικά τους πρόσωπα και τον εντυπωσιακό νορμανδικό χαρακτήρα τους.

Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Η χρονοκάψουλα του MIT που θα ανοιχτεί το 2.957


Πρόσφατα ανακαλύφτηκε στο MIT μια χρονοκάψουλα, γεμάτη με υλικό από το 1957, η οποία θα ανοιχτεί το 2.957.

Χιλιάδες επιστολές που δεν παραδόθηκαν ποτέ προσφέρουν μια κλεφτή ματιά στην Ιστορία


Για περίπου 300 χρόνια, χιλιάδες "νεκρές επιστολές" έμεναν κλειστές σε ένα αδιάβροχο μπαούλο στην Ολλανδία. Παρέμεναν εκεί, αρχικά από τους ταχυδρόμους στην Χάγη οι οποίοι πίστευαν ότι κάποια μέρα κάποιος ίσως τις αναζητήσει.

Σκαλιστές χάντρες-προσευχητάρια από τον 16ο αιώνα με απίστευτα λεπτομερείς σκηνές

Μουσείο Kunsthistorisches (Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης), Βιέννη

Οι χάντρες για προσευχή ήταν περίτεχνες, σκαλιστές χάντρες που έφτιαχναν τον Μεσαίωνα και που μπορούσε κανείς να χρησιμοποιεί κατά την στιγμή της προσευχής. Τέτοιες χάντρες κατείχαν κυρίως οι πλούσιοι στη βόρεια Ευρώπη, κάνοντάς το κυρίως σύμβολο της θέσης τους παρά σύμβολο πίστης, ότι δηλαδή μόνο εκείνοι μπορούσαν να πληρώσουν και να έχουν τέτοιες χάντρες.

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Τα παράξενα παλάτια από σοδειές και καλλιέργειες

Δεν ήταν όλα τα παλάτια από καλαμπόκι... παλάτια

Το 1890, το Forest City της Αϊόβα έφτιαξε ένα παλάτι, όχι από πέτρα ή ξύλο ή τούβλα, αλλά από λινάρι.

Το παράξενο κτίριο (;) στην Αϊόβα δεν ήταν το μοναδικό του είδους του. Στα τέλη της δεκαετίας του 1880, τα δυτικά των ΗΠΑ καταλήφθηκαν από μια τρέλα για την ανοικοδόμηση παλατιών από δημητριακά, σανό, μηδική και καλαμπόκι.

Τσιμεντένια πλοία

Το τσιμεντένιο πλοίο SS Palo Alto στην Seacliff State Beach της Καλιφόρνια - φωτογραφία

Ίσως από τις πιο παράξενες επιλογές υλικών που έχει κάνει ο άνθρωπος για να κατασκευάσει πλοία είναι το τσιμέντο. Για αιώνες τα πλοία φτιάχνονταν από ξύλο και αργότερα τη θέση του πήρε το μέταλλο. Αλλά το μέταλλο ήταν ακριβό και όχι άμεσα ετοιμοπαράδοτο, κάτι που έγινε μεγάλο πρόβλημα κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο λόγω της έλλειψης του υλικού.

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Οι πρώτες αντιστασιακές ενέργειες κατά της Χούντας και τα πρώτα θύματά της

Πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Μακεδονία στις 16 Νοεμβρίου 1973 που περιγράφει το κλίμα της εποχής της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου - πηγή

Η Εξέγερση του Πολυτεχνείου δεν ήταν η μοναδική αντιστασιακή ενέργεια κατά της Χούντας των Συνταγματαρχών. Ο κατάλογος είναι μακρύς. Εδώ θα παραθέσω μόνο μερικές από αυτές ενώ μπορείτε να βρείτε τον πλήρη κατάλογο εδώ. Ήδη από τις πρώτες μέρες της επιβολής του πραξικοπήματος υπήρξαν οι πρώτες αντιδράσεις, ενώ και οι αντιστασιακές ενέργειες δεν λάμβανα χώρα μόνο στην Αθήνα ή την Θεσσαλονίκη.

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

"Nobody puts Baby in the corner": Ατάκες από ταινίες που δεν... "παραγκωνίστηκαν"


Έχουμε πει τόσες φορές αυτές τις φράσεις στην καθημερινότητά μας, που σχεδόν έχουμε ξεχάσει ότι τις πρωτοακούσαμε σε ταινίες. Σε λίγα χρόνια θα τις μαθαίνουμε σαν λόγια σπουδαίων ανθρώπων ή κάτι τέτοιο, όμως θα υπάρχει αυτό το άρθρο, και πολλά πολλά σαν και αυτό, για να βάζουν στην θέση τους τα πράγματα.

Έτσι για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι λοιπόν...

Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

Ιστορικές προσωπικότητες που χρησιμοποίησαν τις λαχειοφόρους προς όφελός τους


Αν νομίζουμε ότι το όνειρο του να νικήσει κάποιος μια λαχειοφόρο είναι κάτι σύγχρονο, πλανόμαστε πλάνην οικτρά. Στο πέρασμα των αιώνων, οι άνθρωποι έχουν χρησιμοποιήσει τα λαχεία για οικονομικά και πολιτικά οφέλη.

Το γεωγραφικό κέντρο της Ασίας


Το εν λόγω σημείο βρίσκεται στην πρωτεύουσα της ρωσικής δημοκρατίας Τιβά, Κιζίλ, αν και δεν συμφωνούν όλοι με αυτό και ειδικά οι Κινέζοι που ισχυρίζονται ότι το πραγματικό γεωγραφικό κέντρο βρίσκεται κοντά στην πρωτεύουσα της επαρχίας Σιντζιάνγκ, Ουρούμτσι (η πόλη αναφέρεται στο Βιβλίο Γκίνες ως η πόλη που απέχει περισσότερο από τη θάλασσα, περίπου 2.500 χλμ). Αλλά λόγω της αχανούς ηπείρου όπως είναι η Ασία, κανείς δεν αμφισβητεί τον άλλο.

Το Νότιο Σέλας πάνω από την Νέα Ζηλανδία


Η εικόνα πιο πάνω είναι ένα νυχτερινό πανόραμα τραβηγμένο στη Νέα Ζηλανδία. Πρόκειται για μια σύνθεση 11 ξεχωριστών εκθέσεων των 20 δευτερολέπτων η κάθε μια. Η σύνθεση έκανε λίγο τα σύννεφα αριστερά θολά, αλλά κατά τα άλλα είναι μια εκπληκτική εικόνα.

Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

Οι 116 φωτογραφίες που επέλεξε η NASA για να εξηγήσει τον κόσμο μας στους εξωγήινους


Εάν οποιαδήποτε ευφυής ζωή στο γαλαξία μας συναντήσει το διαστημόπλοιο Voyager, αν έχουν εξελιγμένη την αίσθηση της όρασης και αν μπορούν να αποκωδικοποιήσουν τις οδηγίες που παρέχονται, αυτές οι 116 εικόνες είναι το μόνο που θα γνωρίσουν από το είδος και τον πλανήτη μας, ο οποίος μπορεί μέχρι τότε να μην υπάρχει.

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

Η ιστορία πίσω από το μπουκάλι-σήμα κατατεθέν της Coca-Cola


Ακόμη και αν κάποιος βγάλει την ετικέτα, ακόμα και με κλειστά μάτια που λέει ο λόγος, όλοι μας μπορούμε να αναγνωρίσουμε το μπουκάλι της Coca-Cola, κάτι που επεδίωκε η εταιρία.

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

Άσχημα, αλλά ζουμερά λεμόνια: Εμφάνιση vs περιεχόμενο


Τις προάλλες, πήγα μια βόλτα στην λαϊκή. Αν μπορούμε να πούμε βέβαια βόλτα, το πάω, παίρνω δυο πράγματα και φεύγω όσο πιο γρήγορα μπορώ, γιατί δεν είναι και το φόρτε μου να κάθομαι να με ποδοπατούν αλύπητα καροτσάκια. Ήθελα να αγοράσω λοιπόν λεμόνια, και είχα το νου μου να βρω έναν πάγκο που να πουλάει, να τα πάρω, να βγω απ’ την μιζέρια μου μια ώρα νωρίτερα και να γυρίσω σπίτι, στην φωλιά μου.

Και τότε έπεσε το μάτι μου σε έναν άδειο από πελάτες πάγκο, όπου πωλούνταν λεμόνια και στα οποία υπήρχε η εξής ταμπέλα, που μου τράβηξε και το ενδιαφέρον: "άσχημα, αλλά ζουμερά λεμόνια" και από κάτω η τιμή, που ήταν σχεδόν στο 1/3 από αυτήν των... φυσιολογικών "όμορφων" λεμονιών που πουλούσαν οι άλλοι.

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Στίχοι: Δεν είναι αυτό που νομίζεις


Υπάρχουν τραγούδια που είναι αυτό που λένε, και λένε αυτό που είναι. Ακούς τον στίχο και λίγο πολύ μυρίζεσαι βρε αδελφέ από πού πήραν την έμπνευση οι δημιουργοί του.

Για παράδειγμα, το «Someone Like You» της Adelle. Όταν λέει «Δεν πειράζει, θα βρω κάποιον σαν εσένα, σου εύχομαι μόνο τα καλύτερα» ή «Ήλπιζα θα έβλεπες το πρόσωπο μου και θα σου θύμιζε, ότι για 'μενα, δεν έχει τελειώσει», ε... δεν χρειάζεται να είσαι μάγος για να καταλάβεις την εμπειρία που οδήγησε στο τραγούδι. Πονάει λέμε η κοπέλα, χώρισε και αυτός βρήκε άλλη! Τι δεν καταλαβαίνεις;;;

Υπάρχουν όμως και τα άλλα τραγούδια... Τώρα εσύ νομίζεις ότι θα σου πω για στίχους που αν τους διαβάσεις ανάποδα υμνούν τον σατανά και κρυμμένα μηνύματα σε τραγούδια, που σκέφτηκαν πανούργοι στιχουργοί για να σου τα περάσουν τεχνηέντως και να σου ξεπλύνουν τον εγκέφαλο, ή να σε οδηγήσουν σε μυστικισμό και αυτοκτονίες. Μπα... δεν... Το θέμα συνωμοσία είναι πια θεωρώ όσο προσωπικό είναι το αποσμητικό μας. Άμα εσένα σου αρέσει, ποια είμαι εγώ που θα σου πω όχι, αλλά θα πρέπει να τα ψάξεις μόνος σου. Σήμερα, θα πούμε για κάτι άλλο.

Για τα τραγούδια που τα έχουμε ακούσει τόσο πολύ και έχουμε βγάλει άπειρα κουπλέ-ρεφρέν ξεπλένοντας τα μαλλιά μας στο μπάνιο, αλλά μπορεί μέχρι τώρα να τα βλέπαμε με άλλη ματιά ως προς το νόημά τους. Να είναι για παράδειγμα πιο στενάχωρα από ότι νομίζαμε, ή κάποιες από τις εκφράσεις που αναφέρονται σε αυτά να μην είναι κυριολεκτικές. Θα περάσω στο παρασύνθημα και θα με καταλάβεις αμέσως, είμαι σίγουρη.

Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

4 σύμβολα που έχασαν την σημασία τους


Ο όρος σύμβολο αποδίδεται σε οτιδήποτε αντιπροσωπεύει μία έννοια, είτε ως σημείο (απεικόνιση), είτε ως πρόσωπο που ενσαρκώνει συγκεκριμένη έννοια, κατά παραδειγματικό τρόπο, ή συναισθηματικό φόρτο, ή κάποιο γεγονός, ομοίως με ιδιαίτερη φόρτιση (σύμφωνα με την βικιπαίδεια).

Η λέξη προέρχεται από την αρχαία ελληνική λέξη σύμβολον (συμβάλλω, βάζω μαζί). Το σύμβολο χρησίμευε σαν σημείο αναγνώρισης. Η λέξη σήμαινε ένα αντικείμενο που είχε χωριστεί σε δύο μέρη από δύο ανθρώπους. Όταν αυτοί συναντιόντουσαν αργότερα, ο καθένας είχε επάνω του ένα μέρος του συμβόλου. Αρκούσε λοιπόν να μπουν τα δύο κομμάτια μαζί (συμβάλλω) για να ξαναγίνει το αρχικό αντικείμενο και, έτσι, να αναγνωριστούν οι δύο άνθρωποι.

Υπάρχουν πολλά σύμβολα που φαινομενικά έχουν ξεχαστεί ότι συμβολίζουν κάτι. Δείτε μερικά παραδείγματα που έχουν χάσει το νόημά τους κάπου στην πορεία (ή δεν είχαν ποτέ).

Ξενάγηση στο Νεφέλωμα του Ωρίωνα με μια εκπληκτική εικόνα


Το Νεφέλωμα του Ωρίωνα έχει διδάξει στους αστρονόμους πολλά για το πώς γεννιούνται τα αστέρια και πώς διαμορφώνονται τα πλανητικά συστήματα.

Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015

Εκεί που γυρίστηκε ο Πορφυρός Λόφος



Μια ξανθιά υπηρέτρια με λευκή στολή μεταφέρει έναν πολυέλαιο στο σκοτάδι, πράγματα σέρνονται στους διαδρόμους, μια μυστηριώδης σοφίτα σε ένα στοιχειωμένο αρχοντικό... Μερικά πολύ κλισέ στοιχεία μια ταινίας με ένα στοιχειωμένο σπίτι, αλλά και πολύ υποσχόμενη στα χέρια του Μεξικανού σκηνοθέτη Γκιγιέρμο ντελ Τόρο. Ο δημιουργός του αριστουργήματος "ο Λαβύρινθος του Πάνα" επανέρχεται με μια ταινία τρόμου, που σύμφωνα με τα λόγια του Στίβεν Κινγκ είναι "πανέμορφο και απλά γ@μημένα τρομακτικό".

Ας δούμε που γυρίστηκε το Πορφυρός Λόφος, που λαμβάνει χώρα στα τέλη του 19ου αιώνα.

Η ιστορία πίσω από την πιο τρομακτική, στοιχειωμένη κούκλα του κόσμου


Για ένα πράγμα συμφωνούν όλοι με τον Robert the Doll: Είναι τρομακτικός.
 

Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Καλλιτέχνης σκαλίζει σκηνές από τα 20 χρόνια της φυλάκισής του σε αυγά στρουθοκαμήλων


Είκοσι χρόνια πίσω από τα κάγκελα σε ορισμένες από τις πιο βίαιες φυλακές της Αμερικής θα άφηναν σε κάποιον πολλές αξέχαστες αναμνήσεις, αλλά η ιστορία του καλλιτέχνη Gil Batle είναι εντυπωσιακή.
 

Αφοδεύοντας δημόσια: Ένας πίνακας ζωγραφικής του 17ου αιώνα και η έκπληξη που έκρυβε


Οι συντηρητές τέχνης της Βασιλικής Συλλογής της Μεγάλης Βρετανίας ξαφνιάστηκαν όταν ετοιμαζόντουσαν να καθαρίσουν τον πίνακα "A Village Fair, with a Church behind" του Ολλανδού Isaak van Ostade. Ο πίνακας, μια ελαιογραφία του 1643 που παρουσιάζει την αγορά ενός χωριού με μια εκκλησία στο παρασκήνιο, προετοιμαζόταν για μια επικείμενη έκθεση καθώς τα χρώματά του είχαν αλλοιωθεί με τα χρόνια. Ωστόσο, όταν άρχισαν να εξετάζουν τον πίνακα παρατήρησαν έναν θάμνο σε μια γωνία που ήταν προσθήκη, δεν ήταν δηλαδή στο αρχικό έργο του καλλιτέχνη. Όταν τον αφαίρεσαν, βρήκαν μια διαφορετική σκηνή της αγοράς...

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

Η ιστορία του "high five" και η σχέση του με το μπέιζμπολ και τους gay

Η πρώτη καταγεγραμμένη χειραψία "high five" ανάμεσα στον Dusty Baker και τον Glenn Burke - πηγή

Όλοι μας, λίγο-πολύ, έχουμε κάνει την χειρονομία "high five". Στα ελληνικά το ξέρουμε ως "κόλλα το!".

Μιλάμε για την χειρονομία που σηκώνουμε το χέρι ψηλά, ή το προτείνουμε χαμηλά, με τεντωμένη την παλάμη προς το μέρος του άλλου, με κλειστά τα δάχτυλα, ώστε ο άλλος να κολλήσει με φόρα και με δύναμη το δικό του χέρι, πάλι με την παλάμη τεντωμένη, πάνω στο δικό μας και να ενωθούν απότομα τα χέρια.

Πώς όμως προέκυψε αυτή η χειρονομία; Πάμε λοιπόν να δούμε την "άχρηστη πληροφορία της ημέρας".

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

Ανδρικά παπούτσια: Αγοράκια, ξέρετε τι βάζετε στα πόδια σας;

Το κείμενο που ακολουθεί είναι αφιερωμένο στους άνδρες, στα αγόρια μας. Ε ναι λοιπόν, είναι η παγίδα του ότι μπαίνω σε ένα blog που δεν έχει αντικείμενο την μόδα, αλλά τσουπ! Πέφτω επάνω σε ένα άρθρο για ανδρικά παπούτσια, και δεν βαριέσαι... μπορεί να το διαβάσω κιόλας.

Δες το λοιπόν σαν μια ευκαιρία να μάθεις λίγα πραγματάκια για τα είδη των ανδρικών παπουτσιών, και πάω και ένα στοίχημα ότι στο τέλος θα έχεις βρει εδώ μέσα και κάποια πληροφορία που δεν ήξερες αλλά σου άρεσε. Έστω και αν θεωρείς ότι η μόνη χρηστικότητά της, είναι για να το παίξεις ειδήμων κάποια στιγμή και να την χρησιμοποιήσεις για να εντυπωσιάσεις μια κοπέλα. Τotally fine by me! (Κανένα πρόβλημα, σε ελεύθερη μετάφραση)

Και επειδή συνήθως οι άντρες θεωρούν ότι εμείς οι γυναίκες είμαστε οι τυχερές που έχουμε να επιλέξουμε από μεγαλύτερη ποικιλία ρούχων και υποδημάτων, τουλάχιστον το δεύτερο, ελπίζω να το καταρρίψω εδώ και τώρα.

Μα κοίτα πόσα είναι! Και μιλάμε μόνο για τις βασικές κατηγορίες, έτσι;!

Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

Προς την Αθανασία και την Αιώνια Νεότητα: Ο εκπληκτικός τάφος του Ιουλίου Βερν


Ο διάσημος Γάλλος μυθιστοριογράφος, ποιητής και θεατρικός συγγραφέας, ιδιαίτερα γνωστός για τα περιπετειώδη μυθιστορήματά του και τη βαθιά επιρροή του στο λογοτεχνικό είδος της επιστημονικής φαντασίας, Ιούλιος Βερν πέθανε από διαβήτη σε ηλικία 77 ετών στις 24 Μαρτίου του 1905 στην Αμιένη της Γαλλίας, όπου και ετάφη στο Cimetière de la Madeleine.

Υπνο-λαλείς; Τι σου 'χουν πει;


Αν ο σύντροφος σου υπνοβατεί, αν κλωτσάει στον ύπνο του, αν ροχαλίζει, τότε συγχαρητήρια, ψώνισες από σβέρκο. Πάρ' το απόφαση λοιπόν ότι για να κάνεις ήσυχο ύπνο θα πρέπει να κοιμάσαι πρώτος/η, και κάνε υπομονή, γιατί σήμερα τουλάχιστον, λύση δεν θα βρούμε στο πρόβλημά σου.

Αυτό που θα κάνουμε όμως είναι να πούμε δυο πραγματάκια για την υπνολαλιά. Ναι, ναι, καλά κατάλαβες, το παραμιλητό είναι, απλά είπα να στο πω επιστημονικά. Ε, μην μου πεις ότι δεν έχεις ακούσει ποτέ άνθρωπο να παραμιλάει, ή δεν σου έχουν πει ότι παραμιλάς και ο ίδιος, γιατί δεν θα σε πιστέψει κανείς. Είναι αστείο, το ξέρεις, τι άλλο ξέρεις όμως;

Διάσημες αφίσες ταινιών αποκτούν κίνηση με την πραγματική σκηνή της ταινίας


Το βίντεο που θα ακολουθεί είναι ένα project του Pablo Fernandez Eyre.

Διάσημες αφίσες ταινιών μετατρέπονται σε κινούμενες εικόνες με την βοήθεια της πραγματικής σκηνής της ταινίας. Σαν να ήταν δηλαδή οι αφίσες αρχεία GIF, βλέπουμε τι συνέβη πριν και τι μετά την σκηνή της αφίσας.