Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

Μία από αυτές τις τρεις ψευδαισθήσεις θα σας κάνει να αμφισβητήσετε την όρασή σας


Οι οπτικές ψευδαισθήσεις έχουν έναν τρόπο να μας αιχμαλωτίζουν και να ταρακουνούν την πραγματικότητα μας. Πολλοί από εμάς στηριζόμαστε στη όρασή μας για να επικυρώσουμε και να κατανοήσουμε τον κόσμο γύρω μας. Όταν μας παρουσιάζεται ένα γεγονός που τα μάτια μας δεν μπορούν να επιβεβαιώσουν, μπορεί να νιώσουμε λίγο ενοχλημένοι.



Υπάρχουν 12 τελείες αλλά δεν μπορείτε να τις δείτε όλα μαζί (εικόνα στην αρχή του θέματος)
Στην οπτική ψευδαίσθηση του Jacques Ninio από το 2000 με τίτλο Ninio’s Extinction Illusion, υπάρχουν 12 μαύρες κουκκίδες στις διασταυρώσεις αυτής της εικόνας, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι δεν μπορούν να τις δουν όλες εξαιτίας της φτωχής περιφερειακής μας όρασης.


Οι 4 οριζόντιες μπλε γραμμές είναι ευθείες και παράλληλες


Σε αυτή τη σύγχρονη ερμηνεία του "Cafe Wall Illusion", το μυαλό μας μας κάνει να σκεφτόμαστε ότι οι οριζόντιες μπλε γραμμές είναι καμπύλες και κάμπτονται. Η ψευδαίσθηση είναι της καλλιτέχνιδας Victoria Skye.



Κοιτάξτε τη μικρή μαύρη κουκκίδα στη μέση


Το Troxler’s fading, ή Troxler fading, ή Troxler effect, είναι μια οπτική ψευδαίσθηση που επηρεάζει την οπτική αντίληψη. Όταν κάποιος κοιτά σταθερά ένα συγκεκριμένο σημείο ακόμη και για μικρό χρονικό διάστημα, ένα αμετάβλητο ερέθισμα, μακριά από το σημείο στερέωσης, θα εξασθενίσει και θα εξαφανιστεί. Κατονομάστηκε για πρώτη φορά από τον Ελβετό γιατρό Ignaz Paul Vital Troxler το 1804, ο οποίος εκείνη την εποχή βρισκόταν στη Βιέννη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου