Τρίτη 10 Απριλίου 2018

Μέσα στη μυστική λέσχη του Ντίσνεϋ


Για την οποία, ίσως χρειαστεί μια ολόκληρη ζωή για να γίνει μέλος κανείς



Δείτε ακόμη:
11 μυστικοί χώροι σε διάσημα μέρη
Αποκαλύπτοντας το Φάντασμα της Όπερας του Παρισιού
Η πισίνα του Φραγκλίνου Ρούζβελτ στον Λευκό Οίκο βρίσκεται κάτω από την Αίθουσα Τύπου
Το κρυμμένο Art Deco τούνελ κάτω από το ξενοδοχείο New Yorker
Το μυστικό διαμέρισμα του Γουστάβου Άιφελ στην κορυφή του Πύργου
Ένας μυστικός χώρος σε ένα άγαλμα του Λεονάρντο ντα Βίντσι

Ο Γουώλτ Ντίσνεϋ ήταν γνωστός ότι έκρυβε πολλά μικρά μυστικά στα θεματικά πάρκα του. Από το ίδιο το διαμέρισμά του μέχρι κρυμμένους mickey, οι φανατικοί του Ντίσνεϋ ανακαλύπτουν συνεχώς μικρούς θησαυρούς.

Το Club 33, βρίσκεται στην Disneyland της Καλιφόρνια, και είναι ίσως το πιο κρυμμένο μυστικό απ' όλα. Η ύπαρξή του δηλώνεται μόνο από μια μικρή ταμπέλα με το νούμερο 33. Ο Ντίσνεϋ δημιούργησε αυτό το μικρό χώρο, στην πλατεία New Orleans, ως ένα χώρο διαφυγής από τους διάσημους, τους κοσμικούς, τους πολιτικούς και τους επενδυτές. Όμως, ο ίδιος πέθανε πέντε μήνες πριν τα εγκαίνια του χώρου και ο ίδιος δεν τον είδε ποτέ.


Αφού κάποιο μέλος με κράτηση ακολουθήσει την Royale Street μέχρι μια σμαραγδένια πόρτα, θα πρέπει να πατήσει την κρυφή ενδοεπικοινωνία...


Μόλις μπει, η μαγική εμπειρία αρχίζει. Οι επισκέπτες, είτε μέσω της σκάλας με το κόκκινο χαλί, είτε με το γαλλικό ασανσέρ -το οποίο είναι αντίγραφο ενός άλλου που είδε ο Ντίσνεϋ στο Παρίσι και ζήτησε ένα ολόιδιο- για να οδηγηθούν στο πρώτο κύριο μπαρ για ένα κοκτέιλ.


Το Le Salon Nouveau είναι ένα μπαρ από μαόνι με πολύχρωμα φώτα και βαθυπράσινους βελούδινους τόνους. Το Club 33 είναι σήμερα ο μοναδικός χώρος που σερβίρει ποτό μέσα στο πάρκο.


Σε όλη τη λέσχη υπάρχουν αντικείμενα από την ιστορίας της Disney, όπως ένα τραπέζι από τη Mary Poppins και κινούμενες εικόνες από το Haunted Mansion. Το κάθε δωμάτιο -που το καθένα έχει το δικό του ιδιαίτερο όνομα- έχει τη δική του ιδιόρρυθμη διακόσμηση.


Στην κεντρική τραπεζαρία, με μπλε και χρυσές κουρτίνες από την Σταχτοπούτα, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το δείπνο τους. Τα μέλη πληρώνουν 25.000 δολάρια για να συμμετάσχουν στο κοινό που προσκαλείται στο Club 33 και 12.000 δολάρια ετησίως μετά από αυτό. Ωστόσο, ακόμη και στα μέλη, στην τιμή δεν περιλαμβάνεται το δείπνο. Για ένα πολυτελές γεύμα 6 πιάτων, οι επισκέπτες μπορεί να πληρώσουν μέχρι και 150 δολάρια ανά πιάτο.


Η Disneyland Dream Suite είναι ένα πολυτελές διαμέρισμα 200 τετ. μέτρων που βρίσκεται στην πλατεία New Orleans του Πάρκου και είναι ανοιχτό για τα μέλη του Club 33. Το 1966, ο Ντίσνεϋ στρατολόγησε τη σχεδιάστρια Dorothea Redmond -γνωστή για τη δημιουργία των σκηνών του Όσα Παίρνει ο Άνεμος- για να τον βοηθήσει να σχεδιάσει VIP καταλύματα στο πάρκο, αλλά το σχέδιο εγκαταλείφθηκε λίγο μετά το θάνατό του. Το 2007, οι φανταστικοί του Ντίσνεϋ ξεκίνησαν και πάλι το έργο, παρατηρώντας πιστά τα αρχικά σχέδια της Redmond. Η Disneyland Dream Suite βρίσκεται πάνω από την βόλτα των Πειρατών της Καραϊβικής και περιλαμβάνει ένα σαλόνι, ένα αίθριο, δύο υπνοδωμάτια και δύο μπάνια. Ο μόνος τρόπος για να μείνει κανείς εκεί είναι να είναι μέλος του Club 33, να γνωρίζει κάποιον σε υψηλή θέση στην Disney Corp, να είναι αστέρας του κινηματογράφου ή να κερδίσει μια νύχτα σε κάποιον διαγωνισμό.



Για πολλά χρόνια, μόνο τα μέλη γνώριζαν την ύπαρξη του Club 33. Πρόσφατα όμως, τα μέλη και οι επισκέπτες έχουν αρχίσει να μοιράζονται τις εμπειρίες τους online (δείτε αυτόν τον λογαριασμό στο instagram). Μερικά από τα πιο γνωστά "υποτιθέμενα" μέλη της λέσχης είναι ο Έλτον Τζον, η Κριστίνα Αγκιλέρα, η Ελίζαμπεθ Τέιλορ και ο ΤΟμ Χανκς. Για να εγγραφεί ένα νέο μέλος στη λέσχη μπορεί να μείνει σε λίστα αναμονής ακόμη και για ένα χρόνο.



από: messy nessy chic

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου