Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

Ένα απομακρυσμένο χωριό βουδιστών πριν αυτό εξαφανιστεί


Το Larung Gar σίγουρα δεν το έχετε ακουστά. Είναι μια μικρή, απομακρυσμένη πόλη που βρίσκεται σε κάποια γωνιά της Κίνας. Όμως είναι ένας πολιτιστικός και ιστορικός θιβετιανός θησαυρός που έχει υποστεί τεράστιες αλλαγές τις τελευταίες δεκαετίες, ιδιαίτερα εν μέσω της διαμάχης μεταξύ του Θιβέτ και της Κίνας.



Δείτε ακόμη:
Το Θιβέτ του Χάινριχ Χάρρερ
Το Παλάτι Ποτάλα στο Θιβέτ
Mandala: Η θιβετιανή τέχνη των περίπλοκων έργων με άμμο

Πρόκειται για το μεγαλύτερο βουδιστικό οικισμό στον κόσμο. Η πόλη στην επαρχία Σιτσουάν κατοικείται κυρίως από μοναχούς που σπουδάζουν εκεί. Η διάσημη Βουδιστική Ακαδημία Larung Five Sciences πιστεύεται ότι είναι το μεγαλύτερο θρησκευτικό ινστιτούτο στον κόσμο. Ο φωτογράφος Marco Grassi ταξίδεψε πρόσφατα σε αυτόν τον όμορφο και ιερό προορισμό για να δείξει στον κόσμο αυτή την υπέροχη και φαινομενικά απομονωμένη πόλη.


Ο Grassi είναι αυτοδίδακτος φωτογράφος τοπίου και ταξιδιών που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ιταλία. Το 2015 ταξίδεψε για πάνω από 18 ώρες με το λεωφορείο, μέσω ανώμαλων δρόμων, μέχρι το Larung Gar.


Ο φωτογράφος πέρασε την πρώτη νύχτα στην πόλη στην οροφή ενός ξενοδοχείου, καθώς αυτό ήταν το μοναδικού διαθέσιμου καταλύματος.


Οι εικόνες του Grassi τραβήχτηκαν κατά την ανατολή και το ηλιοβασίλεμα, από την κορυφή ενός λόφου που επιβλέπει την κοιλάδα.


Μια ομάδα που εδρεύει στο Λονδίνο, η Free Tibet, λέει ότι οι κατεδαφίσεις στην περιοχή άρχισαν τον Ιούλιο του 2016 και αρκετοί άνθρωποι που ζουν εκεί έχουν ήδη εκδιωχθεί. Αυτές οι ενέργειες ακολουθούν τις εντολές των τοπικών αρχών να μειώσουν τον αριθμό των κατοίκων του Larung Gar από 10.000 ως 3.500 μοναχές και 1.500 μοναχούς. Σύμφωνα με την Free Tibet, από τον Νοέμβριο του 2016, οι κατεδαφίσεις στο Larung Gar συνεχίζονται, αλλά αναμένεται να επιβραδυνθούν λόγω αλλαγής των καιρικών συνθηκών. Ο Grassi έχει γράψει και για τις δραστικές κατεδαφίσεις και απελάσεις που συνέβησαν στην περιοχή από την επίσκεψή του και έπειτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου