Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017

Ο φάρος στο νησί Κάλσοϊ στις Νήσους Φερόες


Το απομονωμένο κτήριο προσελκύει εξερευνητές με θέα τις Νήσους Φερόες.



Δείτε ακόμη:
Οι πέντε κορυφές του Tindhólmur
Το χωριό Gasadalur στα νησιά Φερόε
Σύννεφο πάνω από το Litla Dimun
Grindadrap, 1970: Η φωτογραφία που έδειξε στον κόσμο το έθιμο της σφαγής των φαλαινών στις Νήσους Φερόες
10 διάσημοι θαλάσσιοι βράχοι

Το σκηνικό που περιβάλλει τον απλό φάρο στο νησί Κάλσοϊ είναι δραματικό: Απόκρημνοι βράχοι ντυμένοι με στρώματα πράσινου χορταριού. Από πάνω τους, ένας μπλε ουρανός που φαίνεται να συγχωνεύεται με τη θάλασσα. Σύννεφα πάνω από τα κύματα που μαστιγώνουν τη γη. Σε μια θυελλώδη μέρα -και υπάρχουν πολλές τέτοιες- οι ακτίνες του ήλιου ανακατεύονται με την ομίχλη για να δημιουργήσουν ένα περιστασιακό ουράνιο τόξο.


Ο χωριάτικος, κόκκινος και λευκός φάρος βρίσκεται στην κορυφή του βόρειου άκρου του νησιού Κάλσοϊ. Αυτό το μεμονωμένο κτήριο βοηθάει τα πλοία ώστε να κατευθύνονται γύρω από τις Νήσους Φερόες. Η γραφική σκηνή γύρω από τον φάρο μαγεύει τους επισκέπτες του νησιού.

Για να φτάσει όμως κανείς σε αυτό το σημείο, χρειάζεται λίγη προσπάθεια. Οι επισκέπτες πρέπει να ακολουθήσουν ένα μονοπάτι χωρίς πινακίδες μέσα από καταπράσινα χωράφια.

Η δυτική ακτή - πηγή

Αν και το νησί και ο φάρος-υπογραφή του είναι απομακρυσμένα, αξίζει να κάνει κανείς το ταξίδι. Εκτός από την υπέροχη θέα, τα βόρεια τμήματα του Kalsoy είναι σημαντική περιοχή πουλιών. Στα βράχια του νησιού αναπαράγονται διάφορα θαλασσοπούλια.

Το Κάλσοϊ είναι αραιοκατοικημένο. Κατοικείται περίπου μόνο από 100 άτομα, που έχουν δημιουργήσει τέσσερις οικισμούς, οι οποίοι συνδέονται μεταξύ τους με ένα δίκτυο δρόμων και σηράγγων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου