Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

Το Δέντρο που Πεινάει


Ένα πλάτανος ηλικίας 80 χρόνων που έχει "καταβροχθίσει" ένα σιδερένιο παγκάκι στην αρχαιότερη νομική σχολή της Ιρλανδίας.



Δείτε ακόμη:
Δέντρα στην Ρωσία καταπίνουν πολεμικό εξοπλισμό από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο
Το δέντρο που είχε συλληφθεί
Ένα μπρούτζινο χέρι που τοποθετήθηκε σε ένα δέντρο το 1968
Τα δέντρα της Αγγλίας με τα κέρματα

Τα περισσότερα δέντρα τρέφονται με διοξείδιο του άνθρακα, νερό και την ηλιοφάνεια (μέσω των ριζών και των φύλλων τους). Μερικά, όμως, "τρέφονται" και με άλλα πράγματα.


Το επονομαζόμενο Hungry Tree στο Δουβλίνο είναι ένας πλάτανος ηλικίας 80 χρόνων που, επί του παρόντος, καταβροχθίζει ένα σιδερένιο παγκάκι. Με το πέρασμα των χρόνων, το δέντρο έχει μεγαλώσει και μοιάζει σαν καταβροχθίζει οτιδήποτε βρίσκεται στο δρόμο του. Ο σχισμένος φλοιός του μοιάζει σαν να έχει καταβροχθίσει το πίσω μέρος του παγκακιού.

Φυσικά, δεν είναι το μοναδικό δέντρο που "καταβροχθίσει" κάτι που βρίσκεται στο δρόμο του. Υπάρχουν και άλλα δέντρα, σε όλο τον κόσμο, που έχουν κάνει το ίδιο ακριβώς όταν βρίσκουν κάποιο εμπόδιο στην ανάπτυξή τους. Το γεγονός αυτό, έχει κάνει την ΜΚΟ "Tree Council of Ireland" να ανακηρύξει το Hungry Tree ως Δέντρο Συμβούλιο της Ιρλανδίας.


Ο δέντρο βρίσκεται στο χώρο του The Honorable Society of King's Inns, την παλαιότερη νομική σχολή της Ιρλανδίας. Η σχολή ιδρύθηκε το 1541, κατά τη διάρκεια της βασιλείας του βασιλιά Ερρίκος Η' της Αγγλίας. Οι χώροι της σχολής είναι ανοιχτοί και προσβάσιμοι στο κοινό, ενώ το King's Inns έχει χρησιμοποιηθεί ως σκηνικό σε πολλές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου