Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

Το Βουνό Σφίγγα κάπου στην Ρουμανία


Θεωρίες συνωμοσίας και απόκρυφοι μύθοι περιβάλλουν αυτόν τον φυσικό, μυστηριώδη βράχο.



Στα όρη Μπουτσέγκι της Ρουμανίας, τμήμα των Νότιων Καρπαθιών, βρίσκεται ένας βραχώδης σχηματισμός που τον περιβάλλει το μυστήριο και οι θεωρίες συνωμοσίας. Από μια συγκεκριμένη οπτική γωνία, το περίγραμμα του μοιάζει με αυτό της Μεγάλης Σφίγγας στην Γκίζα της Αιγύπτου.


Ο σχηματισμός είναι ένας από τα "Επτά Θαύματα της Ρουμανίας". Με το πέρασμα εκατομμυρίων χρόνων, τα στοιχεία της φύσης σκάλισαν τον ύψους 12 μέτρων βράχο μέχρι να μοιάζει με κάτι σαν γυναικείο πρόσωπο. Αυτό όμως, δεν είναι το μόνο που τραβάει την προσοχή.

Η Σφίγγα αποτελεί εστία για την λαογραφία και τις θεωρίες συνωμοσίας. Κάποιοι λένε ότι είναι ένα ισχυρό πεδίο ενεργειακής δύναμης, ένα από τα υποτιθέμενα τσάκρα της Γης. Άλλοι λένε ότι κάποιος αρχαίος πολιτισμός τον χάραξε ώστε να αντιπροσωπεύει κάποιον υπέρτατο θεό. Και, όπως συμβαίνει με τα περισσότερα μυστηριώδη μέρη, υπάρχουν άνθρωποι που ισχυρίζονται ότι εμπλέκονται -κατά κάποιον τρόπο- οι εξωγήινοι.


Άλλοι πάλι λένε ότι βρίσκεται πάνω από μια σπηλιά που φυλάσσεται από ένα αδιαπέραστο πεδίο δυνάμεων, στο οποίο μπορεί να υπάρχει μια βιβλιοθήκη, ή κάποιο εγκαταλελειμμένο ορυχείο ουρανίου ή κάποιοι κρύσταλλοι που περιέχουν όλη τη γνώση του ανθρώπου. Κάποιοι έχουν φτάσει στο σημείο να ισχυρίζονται ότι η CIA και οι μυστικές δυνάμεις της Ρουμανίας έχουν προσπαθήσει να διεισδύσουν και να φτάσουν στους θησαυρούς που φυλάει ο βράχος.

Είτε πιστεύει κανείς κάποιον από τους θρύλους είτε όχι, η Σφίγγα βρίσκεται εκεί, εδώ και χιλιετίες. Όσο για το υποτιθέμενο ενεργειακό πεδίο, θα πρέπει απλώς να το νιώσει κανείς μόνος του, αρκεί μόνο να πάρει κάποιο από τα αρκετά μονοπάτια πεζοπορίας (διαφόρων δυσκολιών) που ξεκινούν από τις πόλεις Busteni και Sinaia. Υπάρχει βέβαια και τελεφερίκ, αλλά το πρόγραμμα λειτουργίας του αλλάζει συνεχώς και δεν λειτουργεί υπό επικίνδυνες καιρικές συνθήκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου