Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

The Seven Lady Godivas: Το -ίσως- άγνωστο βιβλίο για ενήλικες του Dr. Seuss


Ο Theodor Seuss Geisel, γνωστότερος ως Dr. Seuss, ήταν ένας θρυλικός συγγραφέας παιδικών βιβλίων, ριζοσπαστικός ιδεολόγος και εραστής της ανάγνωσης. Μεταξύ των πολλών δημιουργικών του έργων είναι ένα άγνωστο, αλλά αρκετά σκανδαλώδες.



Δείτε ακόμη:
Η ιστορία του Κατεργάρη των Χριστουγέννων του Δρ. Σέους
Τα γλυπτά τεσσάρων ηρώων διάσημων παιδικών ιστοριών


Το 1939, ο Dr. Seuss είχε μια προϋπόθεση για τον νέο εκδότη του, τον Bennett Cerf: ότι θα τον άφηνε να κάνει ένα βιβλίο για ενήλικες πρώτα. Το αποτέλεσμα ήταν το The Seven Lady Godivas: The True Facts Concerning History's Barest Family (Η Επτά Κυρίες Γκοντάιβα: Τα αληθινά γεγονότα σχετικά με την την πιο γυμνή οικογένεια της ιστορίας). Το βιβλίο αφηγείται την ιστορία των γυμνών αδελφών οι οποίες, μετά το θάνατο του πατέρα τους, δεσμεύθηκαν να μην παντρευτούν μέχρις ότου κάθε μια τους "να έφερνε στο φως κάποια νέα και άξια Horse Truth, προς όφελος του ανθρώπου".




Ο ίδιος ο Dr. Seuss έγραφε στον πρόλογο:

"Μια όμορφη ιστορία αγάπης, τιμής και επιστημονικών επιτευγμάτων που τόσο καιρό σκονιζόταν".




Η αστεία ιστορία βασίζεται στο μύθο της Λαίδη Γκοντάιβα, σύμφωνα με τον οποίο, το 1037 η σύζηγος του κόμη της Μερκίας εμφανίστηκε γυμνή πάνω σε άλογο στους δρόμους του Κόβεντρυ στο Γουόρικσερ, διαμαρτυρόμενη κατά των άδικων φόρων τους συζύγου της. Οι πολίτες του Κόβεντρι διατάχτηκαν να παραμείνουν κλεισμένοι στα σπίτια τους και να μην κοιτούν τους δρόμους καθώς εκείνη περνούσε έφιππη. Αλλά ένας άντρας, ο Πήπινγκ Τομ, την είδε και γι' αυτό τυφλώθηκε.




Το βιβλίο αποδείχτηκε μια αποτυχία. Τυπώθηκαν 10.000 αντίτυπα και πουλήθηκαν μόλις 2.500. Ο ίδιος ο Dr. Seuss δήλωσε αργότερα, "Προσπάθησα να ζωγραφίσω τα πιο σέξι κορίτσια που μπορούσα, αλλά τελικά έμοιαζαν παράλογα".




από: brain pickings

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου