Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017

Μια πανοραμική λήψη της ολικής έκλειψης Ηλίου του Αυγούστου μαζί με Star Trails


Μια, απλή, τυπική εικόνα μιας ολικής έκλειψης, ενός "μικρού πλανήτη", με star trails, ένα διπλό time-lapse ενός ελάτου... Απλά πράγματα...



Σε αυτήν την εικόνα του "μικρού πλανήτη", ο φωτογράφος Stephane Vetter συγχωνεύει τόσο η νύχτα όσο και η μέρα, όπως καταγράφηκε σε μία τοποθεσία στη λίμνη Magone στο Όρεγκον των ΗΠΑ, κατά τη διάρκεια της ηλιακής έκλειψης στις 21 Αυγούστου. Η λήψη απαιτούσε πολύ προσεκτικό σχεδιασμό, and here’s an explanation of how he did it via Astronomy Picture of the Day:

Όπως εξηγεί το Astronomy Picture of the Day:

"Σε αυτό το πανόραμα 360×180, ο βορράς και ο νότος βρίσκονται στο κάτω και πάνω μέρος της εικόνας, αντίστοιχα, ενώ η ανατολή και η δύση στα αριστερά και στα δεξιά. Κατά τη διάρκεια 4 ωρών το βράδυ πριν από την έκλειψη, τα stra trails απαθανατίστηκαν γύρω από τον βόρειο ουράνιο πόλο (κάτω) καθώς η Γη περιστρέφεται. Κατά τη διάρκεια της ημέρας της ολικής έκλειψης, ο φωτογράφος τραβούσε μια λήψη του ήλιου κάθε 15 λεπτά από την ανατολή μέχρι το ηλιοβασίλεμα (κορυφή), μερικές φορές με μερική έκλειψη. Όλες αυτές οι εικόνες έπειτα, συγχωνεύθηκαν ψηφιακά σε μία εικόνα που τραβήχτηκε ακριβώς κατά τη διάρκεια της ολικής έκλειψης του Ήλιου. Τέλος, η φωτεινή κορώνα του Ήλιου φαίνεται γύρω από τη σκοτεινή νέα Σελήνη (πάνω αριστερά), ενώ ταυτόχρονα έγινε εύκολα ορατή η Αφροδίτη (πάνω). Το δέντρο στη μέση, κάτω από την κάμερα, είναι ένα έλατο".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου