Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Η πυραμίδα της πόλης Merkine στην Λιθουανία


Η πυραμίδα και ο θόλος βαθιά μέσα στο δάσος Dzūkija πιστεύεται ότι διοχετεύουν θεϊκή ενέργεια.



Βαθιά μέσα στο εθνικό πάρκο Dzūkija (ή Dainava), μια από τις πέντε εθνογραφικές περιοχές της Λιθουανίας (βρίσκεται στη νοτιοανατολική Λιθουανία και αποτελείται από την επαρχεία Αλίτους και τη νότια επαρχία Βίλνιους. Παραδοσιακά, πρωτεύουσά της περιοχής θεωρείται η Αλίτους, αν και δεν είναι η μεγαλύτερη πόλη), βρίσκεται ένας παράξενος γυάλινος θόλος που προστατεύει μια πυραμίδα. Η πυραμίδα σηματοδοτεί το σημείο που το 1990, ένα νεαρό αγόρι και η οικογένειά του πιστεύεται ότι έζησαν ένα θαύμα. Σήμερα, η πυραμίδα και ο θόλος πιστεύεται ότι διαθέτουν θεϊκή ενέργεια.


Ο μικρός Povilas Zekas, ήταν επτά χρονών τότε. Μια μέρα, ενώ βρισκόταν στην εκκλησία στην πόλη Merkinė, μια μυστηριώδης φωνή του είπε ότι από τούδε και στο εξής θα είχε το δώρο της θείας συζήτησης. Η ιστορία αναφέρει ότι όσοι άκουσαν τον ισχυρισμό του έγιναν αμέσως σκεπτικοί, αλλά άλλαξαν γνώμη, από ένα θαύμα φωτός και θεότητας.

Το 2002, ο Zekas, που έγινε βιολόγος, έφτιαξε μια πυραμίδα με αλουμινένιο σκελετό μερικά μέτρα μακριά από το ακριβές σημείο της αποκάλυψης, που σηματοδοτούνταν από ένα λοφάκι. Η πυραμίδα, που προστατεύεται από ένα γυάλινο θόλο που προστέθηκε το 2009, είναι ανοιχτή για τους επισκέπτες ώστε να βιώσουν την εκπληκτική ενέργεια.


Το μέρος έγινε κάτι σαν την Μέκκα της Νέας Εποχής. Χιλιάδες άνθρωποι από όλες τις θρησκείες το επισκέπτονται κάθε χρόνο για να διαλογιστούν μέσα στο θόλο. Οι επισκέπτες έχουν αναφέρει ότι έχουν νιώσει το πνεύμα τους να αίρεται ή έχουν θεραπευτεί ή έχουν κάποια προσωπική επιτυχία μετά την επίσκεψή τους. Ο θόλος λειτουργεί ως ένας τεράστιος θάλαμος ηχώ, οπότε αν δεν συμβεί τίποτα απ' όσα αναφέρουν οι επισκέπτες, σίγουρα τα ηχητικά εφέ, αφού κάθε ήχος ή βήμα ενισχύεται αμέσως, θα σας αποζημιώσουν.

από: atlas obscura

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου