Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

Ένα πλωτό καταφύγιο για γάτες σε ένα κανάλι του Άμστερνταμ


Παρόλο που οι γάτες συνήθως αποφεύγουν το νερό, εκείνες του De Poezenboot, "The Cat Boat", μοιάζουν να περνάνε τέλεια στο πλωτό άσυλό τους.




Το De Poezenboot είναι ένα άσυλο για ζώα που επιπλέει σε ένα κανάλι του Άμστερνταμ. Ιδρύθηκε από την Henriette van Weelde το 1966 για αδέσποτες, άρρωστες και εγκαταλελειμμένες γάτες και από τότε έχει εξελιχθεί σε επίσημο φιλανθρωπικό ίδρυμα. Βέβαια, η van Weelde ξεκίνησε το άσυλο στο σπίτι της στις όχθες του καναλιού, αλλά γρήγορα ξέμεινε από χώρο και έτσι άρχισε να ψάχνει άλλο μέρος για να τις φιλοξενεί. Έτσι, το 1968, αγόρασε το πρώτο σκάφος και συνέχισε να φροντίζει τις γάτες.


Το σκάφος φιλοξενεί μέχρι και 50 γάτες ταυτόχρονα, 14 από τις οποίες είναι μόνιμοι κάτοικοι. Οι επισκέπτες είναι ευπρόσδεκτοι στο σκάφος, πολλοί από τους οποίους έρχονται για να επιλέξουν μια γάτα για υιοθεσία. Ευπρόσδεκτοι είναι όμως και οι τουρίστες.


Δεδομένου ότι πρόκειται για φιλανθρωπικό ίδρυμα, το άσυλο παραμένει ενεργό χάρη στις δωρεές των επισκεπτών. Όλα τα χρήματα πηγαίνουν προς βοήθεια όσο το δυνατόν περισσότερων γατών. Το Cat Boat Foundation πληρώνει για τη στείρωση των γατών των οποίων οι ιδιοκτήτες δεν μπορούν να αντέξουν την κτηνιατρική φροντίδα, αλλά και σε αδέσποτες γάτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου