Κυριακή 9 Απριλίου 2017

Μερικά πράγματα που βρήκα στο διαδίκτυο αυτή την εβδομάδα: SE2/ EP15

Ένα λυμένο 15 παζλ - πηγή

Το 15 παζλ είναι ένα παζλ που αποτελείται από ένα τετράγωνο πλαίσιο με 16 διαστήματα και 15 αριθμημένα τετράγωνα πλακίδια, σε τυχαία σειρά. Σκοπός του παζλ είναι να τοποθετούν με σύρσιμο τα πλακίδια σε αριθμητική σειρά. - πηγή



Κάπως έτσι πρέπει να παραμένουν οι σχέσεις...




Είναι τρελοί αυτοί οι Ρώσοι...

All of russia in one gif



Απλά... μερικές χιλιάδες καρχαρίες σε ένα θαλάσσιο όρος του Ειρηνικού



Κάπου στην Ειρηνικό, 300 μίλια μακριά από την κοντινότερη ακτή, βρίσκεται ένα μικροσκοπικό νησί που κρύβει ένα τεράστιο βουνό κάτω από τα κύματα που αποτελεί το κατάλληλο μέρος για καταφύγιο για χιλιάδες ψάρια που τρέφονται με πλαγκτόν. Αυτά τα ψάρια προσελκύουν τόνους που με τη σειρά τους προσελκύουν τους καρχαρίες. Το βίντεο που ακολουθεί είναι από το Blue Planet Series 1.


Μη μηχανή με 2.000 μπίλιες που παίζει μουσική



Η Wintergatan Marble Machine είναι ένα χειροποίητο μουσικό κουτί που ενεργοποιεί ένα μπάσο τύμπανο, ένα μπάσο, ένα vibraphone και άλλα με τη χρήση μιας μανιβέλας και πάνω από 2.000 μπίλιες. Είναι είναι κατασκευή και σύνθεση του Martin Molin.


Ένα κοινωνικό πείραμα στο reddit


Το /r/Place στο reddit ξεκίνησε σαν αστείο για την Πρωταπριλιά αλλά μετατράπηκε σε ένα κοινωνικό πείραμα που παρέχει μια συναρπαστική ματιά στην κουλτούρα του Διαδικτύου και της κοινότητας.

Η ιδέα ήταν απλή: το Place είναι ένας καμβάς που ο κάθε εγγεγραμμένος χρήστης του reddit μπορούσε να "ζωγραφίσει" ένα pixel την φορά. Για να σχεδιάσει κανείς και άλλο pixel, θα έπρεπε να περιμένει 5 λεπτά. "Ατομικά μπορείτε να δημιουργήσετε κάτι. Μαζί μπορείτε να δημιουργήσετε κάτι περισσότερο", ήταν το μότο.

Αυτή η απλή ιδέα έφερε σε επαφή χιλιάδες ενεργές κοινότητες που συνθέτουν το reddit. Ομάδες καλλιτεχνών, geeks, βάνδαλοι και troll ενώθηκαν για να χαράξουν κάτι από κοινού -ή να σαμποτάρουν το έργο κάποιου άλλου.




Που πήγε η μπάλα;!




Τα εθνικά μότο 27 χωρών του κόσμου

”The

Παρότι δεν γίνεται λόγος συχνά για τα μότο των χωρών, τις σύντομες φράσεις δηλαδή που χρησιμοποιούνται για να περιγράψουν τις προθέσεις ή τα κίνητρα μιας χώρας, αυτά μπορούν να βρεθούν συνήθως στους θυρεούς, στα νομίσματα ή στα χαρτονομίσματα της κάθε χώρας.

Το The Translation Company δημιούργησε ένα γραφικό στο οποίο απεικονίζονται τα εθνικά μότο 27 χωρών και κρατών, όπως το Λουξεμβούργο, η Νότια Κορέα, η Χαβάη και φυσικά η Ελλάδα. Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζατε ήδη, το εθνικό μας μότο είναι «Ελευθερία ή Θάνατος».

Ένα εξίσου γνωστό μότο δεν είναι άλλο από αυτό της Αμερικής, η οποία δηλώνει «Out of many, one» (Από τους πολλούς, ένας). - από: huffingtonpost.gr


Στο μουσείο το θρυλικό RF-4E της Πολεμικής Αεροπορίας


Μια ασυνήθιστη εικόνα αντίκρισαν το πρωί της Τετάρτης ο οδηγοί που κινούνταν στο Εθνικό Οδικό δίκτυο στο ρεύμα προς Αθήνα, καθώς είδαν πως πάνω σε ένα ειδικό φορτηγό μεταφερόταν ένα αεροσκάφος της Πολεμικής μας Αεροπορίας.

Οι οδηγοί ήταν υποχρεωμένοι να κινούνται με πολύ χαμηλές ταχύτητες πίσω από τα οχήματα ασφαλείας, υπό το βλέμμα της Τροχαίας, καθώς ήταν σε εξέλιξη η μεταφορά αεροσκάφους. Πρόκειται για ένα φωτογραφικό RF-4E Phantom της Π.Α., το οποίο παροπλισμένο πια, μεταφέρθηκε από την Τανάγρα και την 114 Πτέρυγα Μάχης στο μουσείο της Αεροπορίας στο Τατόι, προκειμένου και αυτό με τη σειρά του να περάσει στην ιστορία. - από: news247.gr / φωτογραφία: EUROKINISSI/ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ


Τι δουλειά έχουν 6 χιλιάδες Playmobil στη Χαλκηδόνα;

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Olga Vereli (@rita_sutzuki) στις


Παρακολουθήσαμε την 1η Έκθεση Συλλεκτών Playmobil στην Ελλάδα! Μιλήσαμε με τον άνθρωπο που έφτιαξε διόραμα την άφιξη της Δήμητρας Λιάνη.






από: oneman.gr


Ξεχωριστά τα έθιμα της Μεγάλης Εβδομάδας σε κάθε γωνιά της Ελλάδας


Από τη Ρόδο ως τη Κέρκυρα και από την Κρήτη ως τη Θράκη κάθε γωνιά της Ελλάδας γιορτάζει το Πάσχα με το δικό της μοναδικό τρόπο - στο: tovima.gr


Μέχρι την επόμενη εβδομάδα...

1 σχόλιο: