Σάββατο 1 Απριλίου 2017

Το Burlesque Hall of Fame στο Λας Βέγκας


Μια -από τις ελάχιστες- γαργαλιστική συλλογή αφιερωμένη την ιστορία του μπουρλέσκ



Η ιδρύτρια του Burlesque Hall of Fame, Dixie Evans

Όταν η δημιουργός και ιδρύτρια του Burlesque Hall of Fame, Dixie Evans -Αμερικανίδα χορεύτρια του μπουρλέσκ και stripper, η ίδια-, ανέλαβε έναν χώρο που ήταν αφιερωμένος στο μπουρλέσκ, γνωστό ως Exotic World, εργάστηκε για να διατηρηθεί η ιστορική συλλογή που τεκμηριώνει την ιστορία του. Το Exotic World είχε ξεκινήσει σαν μια προσπάθεια για να δημιουργηθεί ένας χώρος όπου θα αναβίωνε η ιστορία της τέχνης του μπουρλέσκ και όπου θα μπορούσαν οι ηλικιωμένοι -πλέον- ερμηνεύτριες να βρουν ένα "σπίτι". Η εκτεταμένη συλλογή περιλαμβάνει τα πάντα, από παλιά κοστούμια μέχρι φυλλάδια παραστάσεων και αφισών με διάσημα μπουρλέσκ ονόματα.


Η Evans λειτούργησε το Exotic World για μερικά χρόνια στην αρχική του θέση, στην Καλιφόρνια, πριν το μεταφέρει πλήρως στο κέντρο του μπουρλέσκ, το Λας Βέγκας. Στη νέα τοποθεσία του, στην οδό Fremont, η συλλογή μετονομάστηκε σε Burlesque Hall of Fame και συνεχίζει να αναπτύσσεται.


Σήμερα, η συλλογή έχει μεγαλώσει πολύ και περιλαμβάνει αρκετές χιλιάδες κοστούμια, σκηνικά, φωτογραφίες, κόμικς και προσωπικά αντικείμενα που τεκμηριώνουν τη σταδιοδρομία και τη ζωή των χορευτριών του μπουρλέσκ.


από: atlas obscura

1 σχόλιο:

  1. Συγχαρητήρια στην κυρία Dixxie, που επιτρέπει στις ηλικιωμένες πλέον καλλιτέχνιδες του
    είδους αυτού να αισθάνονται οικεία..
    Εύχομαι η συλλογή να επεκταθεί, για να μη χάνεται η μνήμη.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή