Τρίτη 18 Απριλίου 2017

Ένα μουσείο με γλυπτά από άμμο


Τεράστια γλυπτά διάσημων ανθρώπων και τοποθεσιών εκθέτονται στο Μουσείο Άμμου, κοντά στους αμμόλοφους της πόλης Τοτόρι στην Ιαπωνία, που είναι το πρώτο του είδους.



Δείτε ακόμη:
Το ψηλότερο κάστρο από άμμο βρίσκεται στην Ινδία
Ένα γλυπτό από άμμο ενός ελέφαντα που παίζει σκάκι με έναν ποντικό
Οι ψηλότεροι κινούμενοι αμμόλοφοι της Ευρώπης βρίσκονται σε μια στενή λωρίδα γης

Τα γλυπτά προετοιμάζονται με από 3.000 τόνους άμμου κάθε χρόνο στα μέσα Απριλίου και καταστρέφονται στις αρχές Ιανουαρίου του επόμενο χρόνου ώστε να προετοιμαστεί η επόμενη έκθεση.

Το παλάτι του Μπάκιγχαμ το 2012

Η πόλη ήταν διάσημη πολύ πριν από το Μουσείο, χάρη στα 10 μίλια αμμόλοφων στις ακτές της Θάλασσας της Ιαπωνίας. Απλώς, το μουσείο ήταν μια προσπάθεια ώστε η πόλη να επωφεληθεί από αυτό το τουριστικό αξιοθέατό της.

Ο Σέξπιρ το 2012

Το 2006, η πόλη έθεσε το σχέδιο της έκθεσης στα χέρια ενός γνωστού Ιάπωνα γλύπτη με άμμο, του Katsuhiko Chaen. Η πρώτη έκθεση, που βασίστηκε στο έργο καλλιτεχνών, όπως ο ντα Βίντσι και ο Μιχαήλ Άγγελος, άνοιξε τον Νοέμβριο κάτω από μια τέντα και διήρκεσε λίγο περισσότερο από ένα μήνα. Το 2012, η ετήσια έκθεση απέκτησε μόνιμη στέγη -συμπεριλαμβανομένου χώρου επιφανείας 21.000 τετ. ποδιών για να επιτρέπεται η κυκλοφορία των μπουλντόζων που διαλύουν τα γλυπτά.

Η βασίλισσα Ελισάβετ το 2012

Παρά το ότι η έκθεση βρίσκεται κοντά στους αμμόλοφους, οι ιδρυτές του μουσείου δεν μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν την άμμο τους για τα γλυπτά μιας και οι αμμόλοφοι είχαν ανακηρυχθεί πρόσφατα εθνικό πάρκο. Έτσι, έφεραν άμμο που απέμεινε από κάποιες εργασίες οδοποιίας. Οι καλλιτέχνες -από όλο τον κόσμο- δημιουργούν έργα που βασίζονται στο θέμα της κάθε χρονιάς, το οποίο είναι συνήθως μια χώρα ή περιοχή του κόσμου -μερικές φορές συμπίπτει με κάποια χώρα που φιλοξενεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Για δύο εβδομάδες, οι γλύπτες χρησιμοποιούν τα πάντα, από φτυάρια μέχρι σμίλες για να δώσουν ζωή στους σωρούς της άμμου.

από: atlas obscura

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου