Τρίτη 4 Απριλίου 2017

Το μοντέλο του ηλιακού συστήματός μας στην πολιτεία Μέιν των ΗΠΑ


Το εν λόγω μοντέλο βρίσκεται διάσπαρτο σε όλη την πολιτεία



Δείτε ακόμη:
Το μεγαλύτερο μοντέλο του Ηλιακού μας συστήματος βρίσκεται στη Σουηδία
Το παλαιότερο σε λειτουργία πλανητάριο του κόσμου
Το ηλιακό μας σύστημα υπό προοπτική

Το Maine Solar System Model κατασκευάστηκε από το πανεπιστήμιο του Μέιν στο Presque Isle και τους ενθουσιώδεις του διαστήματος της επαρχίας Aroostook και καλύπτει τις αχανείς εκτάσεις του διαστήματος σε μόλις 40 μίλια γης.

Ο ήλιος

Το μοντέλο είναι ένα πραγματικά συλλογικό έργο. Δημιουργήθηκε από ντόπιους μαθητές του γυμνασίου και τεχνικών σχολών υπό τις οδηγίες του πανεπιστημίου ώστε η περιοχή να προσελκύσει ενδιαφέρον. Οι πλανήτες βρίσκονται τοποθετημένοι σε στύλους, ενώ η κλίμακα του μοντέλου είναι 1:93.000.000.

Ο Δίας

Η αρχή γίνεται με τον ήλιο που είναι ένα μεγάλο κίτρινο δαχτυλίδι το οποίο περνάει μέσα από το Northern Maine Museum of Science. Έπειτα, το μοντέλο διακλαδίζεται σε όλες τις οδούς και λεωφόρους της πολιτείας. Κάθε πλανήτης είναι ένα μοντέλο υπό κλίμακα που έχει εγκατασταθεί σε αντιπροσωπευτική απόσταση.

Η Αφροδίτη

Ο Ερμής βρίσκεται σε έναν δημόσιο κήπο, η Αφροδίτη έξω από ένα πανδοχείο, ενώ η Γη και η Σελήνη σε μια αντιπροσωπεία αυτοκινήτων. Ο Άρης υποδέχεται τον κόσμο που μπαίνει στο Presque Isle University Grounds και 5,3 μίλια από τον ήλιο, σε ένα χωράφι, βρίσκεται ο Δίας με πολλούς από τους δορυφόρους του. Ο Κρόνος, ο Ουρανός και ο Ποσειδώνας βρίσκονται διάσπαρτοι πιο κάτω στην άκρη του δρόμου, και, τέλος, ο μικροσκοπικός Πλούτωνας είναι τοποθετημένος μέσα σε ένα κέντρο πληροφοριών της Interstate 95.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου