Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

Μια εργαλειοθήκη του 19ου αιώνα σχολαστικά σχεδιασμένη για να φέρει 300 εργαλεία


Κάθε καλός ξυλουργός έχει μια αξιοπρεπή εργαλειοθήκη, αλλά κανείς δεν έχει δημιουργήσει ποτέ κάτι τόσο ιδιαίτερο όσο η Studley Tool Chest.



Πρόκειται για μια εργαλειοθήκη διαστάσεων 20x40 ίντσες όταν είναι κλειστή (40x40 ίντσες όταν είναι ανοικτή), που περιέχει 300 εργαλεία και είναι κατασκευασμένη από μαόνι, ξύλο τριανταφυλλιάς, έβενο, και μαργαριταρόρριζα. Η θήκη έχει μια μακρά ιστορία και κάποτε παρουσιάστηκε στο Smithsonian.

Η θήκη είναι δημιουργία του μασόνου, μαραγκού και κατασκευαστή πιάνο H.O. Studley. Ο Studley γεννήθηκε το 1853 σε μια πόλη της Μασαχουσέτης, κατατάχθηκε στο ιππικό της πολιτείας το 1861 και κρατήθηκε ως αιχμάλωτος πόλεμου στο Τέξας. Ενώ εργαζόταν ως κατασκευαστής μουσικών οργάνων και πιάνο, κάποια στιγμή μεταξύ του 1890 και του 1920, επινοήσει την εργαλειοθήκη του.


Η θήκη είναι σχεδιασμένη για τα δικά του εργαλεία, καθώς και μια συλλογή από εργαλεία χειρός του 19ου αιώνα. Ο Studley εργάστηκε επιμελώς για να δημιουργήσει ένα ευφυές σύστημα όπου θα συσκεύαζε τα πάντα σε σχετικά μικρό χώρο. Δίσκοι, κρυμμένα διαμερίσματα και πολλαπλές στρώσεις κρύβουν τα πάντα τέλεια, σαν ένα καλό παζλ. Κάθε εργαλείο έχει το σωστό χώρο.

Ένα έργο τέχνης, η θήκη είναι γεμάτη λεπτομέρειες. Η μαργαριταρόρριζα και το φίλντισι είναι μια λεπτομέρεια που δείχνει την καριέρα του Studley ως κατασκευαστής πιάνο. Η θήκη ζυγίζει περίπου 32,5 κιλά όταν είναι άδεια και περίπου 75 κιλά όταν είναι ανοικτή.

Πριν ο Studley πεθάνει το 1925, έδωσε την θήκη σε έναν φίλο του. Ο Pete Hardwick, εγγονός του φίλου την δάνεισε στο Μουσείο του Ινστιτούτου Smithsonian στα τέλη της δεκαετίας του 1980. Αργότερα αγοράστηκε από έναν συλλέκτη, ο οποίος εξακολουθεί να την δανείζει στο Μουσείο Αμερικανικής Ιστορίας.

Η θήκη έγινε θρυλική όταν δημοσιεύτηκε στο εξώφυλλο του περιοδικού Fine Woodworking. Μάλιστα, είχαν τυπωθεί και ελάχιστες αφίσες οι οποίες έγιναν αμέσως ανάρπαστες.

Το gif που ακολουθεί δείχνει πώς η εργαλειοθήκη Studley έχει αλλάξει με τα χρόνια, μετά την αποκατάστασή της και την αναδιάταξη των εργαλείων.




από: mymodernmet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου