Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Επιστολές σε μικροφίλμ: Πριν τα e-mail υπήρξαν τα V-mail του Β' Παγκοσμίου Πολέμου


Λίγο αφότου οι ΗΠΑ μπήκαν στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, ο στρατός τους κατάλαβε ότι το να στέλνουν και να λαμβάνουν οι στρατιώτες επιστολές ήταν μια πρόκληση, ειδικά αν σκεφτεί κανείς τον χώρο που χρειάζονταν τα μεταφορικά μέσα που χρησιμοποιούσαν και ήθελαν περισσότερο χώρο για όπλα και προμήθειες.

Η λύση βασίστηκε στην British Airgraph Service και ονομάστηκε Victory Mail (Ταχυδρομείο της Νίκης), V-Mail για συντομία.




Η Eastman Kodak ξεκίνησε στις 15 Ιουνίου του 1942 και έγινε το κύριο μέσο επικοινωνίας μεταξύ των στρατιωτών στο μέτωπο και των οικογενειών τους στα μετόπισθεν.


Μια επιστολή V-mail γράφονταν σε τυποποιημένο είδος χαρτιού, έπειτα φωτογραφίζονταν και μεταφέρονταν σε ένα ρολό μικροφίλμ. Φτάνοντας στον προορισμό της, η επιστολή τυπώνονταν και πάλι.


Κάθε επιστολή, πριν φωτογραφηθεί, περνούσε πρώτα από επιτροπές λογοκρισίας που την ερευνούσαν και για πιθανή κατασκοπεία.


Με τη χρήση V-Mail, 1.600 επιστολές στοιβάζονταν σε ένα ρολό του μικροφίλμ που είχε το μέγεθος ενός πακέτου τσιγάρων. 2.000 κιλά φορτίου έγιναν μόλις 20 κιλά και 37 ταχυδρομικοί σάκοι έγινα μόλις ένας.

από: mashable

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου