Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Η ιστορία του Όσκαρ Μπάρνακ, του εφευρέτη της αυθεντικής Leica

Όσκαρ Μπάρνακ - πηγή

Στα χρονικά της φωτογραφίας, ελάχιστοι άνθρωποι είχαν τόση επίδραση όση μπορεί να υπερηφανεύεται ο Όσκαρ Μπάρνακ. Ενώ ακόμα εργαζόταν για την Leitz, τότε κατασκευάστρια μικροσκοπίων, ο βασικός μηχανικός και ενθουσιώδης με την φωτογραφία, εφηύρε την αυθεντική Ur-Leica: μια φωτογραφική μηχανή που θα άλλαζε τον κόσμο.



Το σύντομο βίντεο που ακολουθεί -κυκλοφόρησε πρόσφατα από την Leica (από τις λέξεις Leitz Camera) με σκοπό να δείξει την έμπνευση για τα Leica Oskar Barnack Awards- μοιράζεται όλη την ζωή του Μπάρνακ. Καλύπτει από τα πρώτα της εκπαίδευσής του ως μηχανικός, τον περιορισμό του στην Carl Zeiss, την μετακίνηση στην Leitz και την κάμερα που δημιούργησε εκεί.

Ο Μπάρνακ δεν εφηύρε απλά μια φωτογραφική μηχανή. Η δημιουργία του γέννησε μια νέα εποχή στην φωτογραφία. Οι άνθρωποι πλέον μπορούσαν να φωτογραφίζουν ό,τι έβλεπαν και σε καλή ποιότητα. Οι νέοι των αρχών της δεκαετίας του 1900 αγκάλιασαν αυτή την εφεύρεση.

Η συνεισφορά του Μπάρνακ στον κόσμο της φωτογραφίας, η Leica I του 1927 - πηγή

Αν ασχολείστε με την φωτογραφία αλλά δεν έχετε ακούσει ποτέ το όνομα του Μπάρνακ, δείτε αυτό το σύντομο -8 λεπτών- ντοκιμαντέρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου