Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

Οι μυστήριες υπογραφές στο φτερό ενός αεροσκάφους του Β' Παγκοσμίου Πολέμου


Ποιες ήταν η Eva και η Edith;



Η AirCorps Aviation, στη Μινεσότα των ΗΠΑ, είναι μια επιχείρηση που σώζει διατηρώντας και ανοικοδομώντας αεροσκάφη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Πρόσφατα παρέλαβαν ένα P-47 Thunderbolt που έκρυβε ένα μυστήριο.

Στο εσωτερικό του φτερού του υπήρχαν γραμμένα με γράσο τα ονόματα δύο γυναικών: Eva και Edith. Ποιες ήταν;

Η πρώτη ένδειξη ήρθε από τον αριθμό του αεροσκάφους, P-47D-23RA. Η κατασκευάστρια εταιρία ήταν η Republic Aviation και το αεροσκάφος είχε κατασκευαστεί στο εργοστάσιο της εταιρίας στο Έβανσβιλ της Ιντιάνα. Το εργοστάσιο παρήγαγε χιλιάδες αεροπλάνα και το συγκεκριμένο ολοκληρώθηκε το 1944. Το εργοστάσιο είχε περίπου 5.000 εργαζόμενους και ίσως η Eva και η Edith να δούλεψαν εκεί, μιας και οι μισοί από τους εργαζόμενους. Ίσως οι δύο γυναίκες να έγραψαν το όνομά τους στο φτερό, ενώ το έφτιαχναν.

P-47N Thunderbolt - πηγή

Καθώς η εταιρία έψαχνε το μυστήριο, βρέθηκε και άλλη ένδειξη. Το ίδιο φτερό δεν προέρχονταν από το Ιλινόις, αλλά από μια άλλη εταιρία στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης -η RA είχε δώσει άδεια στην εν λόγω εταιρεία να κατασκευάζει P-47Ζ.

Μέχρι στιγμής, η ταυτότητα της Eva και της Edith εξακολουθεί να είναι ένα μυστήριο, αλλά η εταιρεία ψάχνει και να αναζητά περισσότερες ενδείξεις. Προσπαθεί να συγκεντρώσει όσες περισσότερες πληροφορίες μπορεί για όσους εργάστηκαν για το αεροσκάφος, την ταυτότητα αυτών των δύο γυναικών και όσους πέταξαν το αεροπλάνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου