Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

Ένας κήπος βγαλμένος από την Βίβλο

Νούφαρα σε αναπαράσταση της θάλασσας της Γαλιλαίας - φωτογραφία

Αυτός ο κήπος περιέχει 100 φυτά που αναφέρονται στην Παλαιά Διαθήκη



Ο ναός - πηγή

Το να διασχίζει κανείς αυτόν τον κήπο είναι σαν βρίσκεται στο αρχαίο Ισραήλ. Προσπαθώντας να απεικονίσει τη μεταφορά του Δημιουργού ως κηπουρός, ο ραβίνος Walter Jacob και η σύζυγός του έφτιαξαν έναν κήπο με περισσότερα από 100 φυτά που αναφέρονται στην Παλαιά Διαθήκη. Μάλιστα, έψαξαν τόσο πολύ που βρήκαν έναν θάμνο κάππαρης που πιστεύεται ότι είχε εξαφανιστεί.


Ο κήπος βρίσκεται πίσω από τον ναό Rodef Shalom, ο οποίος στεγάζει το παλαιότερο εβραϊκό εκκλησίασμα της Πενσιλβανίας στις ΗΠΑ, διαθέτει πάνω από 100 τροπικά και εύκρατα φυτά από τους βιβλικούς χρόνους, όπως ελαιόδεντρα, συκιές, ροδιές και χουρμαδιές (αν και λόγω του κλίματος της Πενσυλβάνια σπάνια καρποφορούν).


Πάπυροι πλαισιώνουν έναν μικροσκοπικό Ιορδάνη ποταμό και ένας κήπος με βότανα αναπαριστά τους αρχαίους ισραηλίτικους κήπους. Τα φυτά επισημαίνονται με την βιβλική, κοινή και επιστημονική τους ονομασία, καθώς και σε ποιο σημείο αναφέρονται στις Γραφές.


Κάθε χρόνο, ο κήπος έχει και από ένα νέο θέμα. Μια χρονιά είχε σαν θέμα τον παράδεισο, ενώ άλλη χρονιά παρουσίαζε τις έννοιες των διαφόρων φυτών σε διάφορες θρησκείες.


Ο κήπος είναι επισκέψιμος μεταξύ Ιουνίου και Σεπτεμβρίου. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, τα φυτά μεταφυτεύονται σε ένα θερμοκήπιο για να εξασφαλιστεί η επιβίωσή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου