Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017

Μερικά πράγματα που βρήκα στο διαδίκτυο αυτή την εβδομάδα: SE2/ EP4

Γραμματόσημο της Αντιόχειας - πηγή

Η Αντιόχεια ήταν η μια από τις αρχικές πολιτείες των Ηνωμένων Πολιτειών της Κολομβίας.
Η ονομασία Κολομβία προέρχεται από τον Χριστόφορο Κολόμβο. Χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά από τον επαναστάτη της Βενεζουέλας Φρανσίσκο ντε Μιράντα, για να περιγράψει στο σύνολό του τον Νέο Κόσμο, αλλά ειδικότερα με αναφορά στις αποικίες και κτήσεις της Πορτογαλίας και της Ισπανίας στη νέα ήπειρο.
Η ονομασία Κολομβία υιοθετήθηκε το 1819 από τη Δημοκρατία της Κολομβίας, στην οποία υπάγονταν όλες οι περιοχές της πρότερης ισπανικής Αντιβασιλείας της Νέας Γρανάδας, δηλαδή τα σημερινά κράτη της Κολομβίας, του Παναμά, της Βενεζουέλας και του Ισημερινοὐ (Εκουαδόρ). Το 1830, με τη διάλυση αυτού του κράτους και την απόσπαση του Εκουαδόρ και της Βενεζουέλας, η ευρύτερη περιοχή της Κουντιναμάρκα παρέμεινε ως μία νέα ανεξάρτητη χώρα με την ονομασία Δημοκρατία της Νέας Γρανάδας, περιλαμβάνοντας τις περιοχές Αντιόχεια, Μπογιακά, Κάουκα, Κουντιναμάρκα και Μαγδαλένα. Το 1858 μετονομάστηκε σε Συνομοσπονδία της Γρανάδα, ενώ αργότερα το 1863 σε Ηνωμένες Πολιτείες της Κολομβίας, πριν το σημερινό όνομα υιοθετηθεί επίσημα το 1886. - πηγή



Η πρώτη καταγραφή ενός νέου είδους θαλάσσιου δράκου



Ερευνητές στο Scripps Oceanography και το Western Australian Museum κατέγραψαν για πρώτη φορά σε βίντεο ένα νέο είδος θαλάσσιου δράκου, τον ρουμπινί θαλάσσιο δράκο (Phyllopteryx dewysea). Η καταγραφή έγινε σε βάθος 55 μέτρων, στο αρχιπέλαγος Rechercher της δυτικής Αυστραλίας. Καθώς παρατηρούσαν δύο δράκους σε βίντεο, οι επιστήμονες ανακάλυψαν νέες λεπτομέρειες για την ανατομία τους, τις συνήθειες και την συμπεριφορά τους.


Η μεταφορά τεραστίων τμημάτων των αεροπλάνων της Boeing



Δείτε πώς το Long Load Crew της Boeing μεταφέρει τμήματα των Boeing 777, 767 και 747. Ένα όχημα είναι συνδεδεμένο με ένα φορτηγό που μεταφέρει τεράστια τμήματα φτερών για περίπου 113 χλμ, από το τις εγκαταστάσεις της εταιρίας στο Frederickson της Ουάσιγκτον στο εργοστάσιό της στην πόλη Έβερεττ.


Γκραφιτάδες που διορθώνουν ορθογραφικά λάθη στα γκραφίτι στον Ισημερινό



Δυο ανώνυμου street artists στο Κίτο του Ισημερινού, οι Acción Ortográfica Quito (Δράση για την Ορθογραφία του Κίτο), τριγυρίζουν στην πόλη με ένα κόκκινο σπρέι, διορθώνοντας τα γκραφίτι που περιέχουν ορθογραφικά λάθη και λάθη γραμματικής.

Η φήμη των Acción Ortográfica Quito έχουν διαδοθεί και στο εξωτερικό και διάφοροι στην Ευρώπη, την Λατινική Αμερική και το Μεξικό έχουν υιοθετήσει τον σκοπό των δυο γκραφιτάδων.


Η Αφροδίτη της Μήλου από χιόνι ...


Ο Αλέξης Νικολαΐδης, φοιτητής της Σχολής Καλών Τεχνών Φλώρινας, με μοναδικό υλικό το χιόνι που τις τελευταίες ημέρες είναι άφθονο στην περιοχή, έφτιαξε «την Αφροδίτη της Φλώρινας». Ένα πιστό αντίγραφο από χιόνι της θεάς που κοσμεί την μεγαλύτερη αίθουσα του μουσείου του
Λούβρου. - από: florineanews.blogspot.gr


... και μια παγωμένη Jaguar


Στην φωτογραφία του χρήστη του reddit detotal, βλέπουμε το αγαλματίδιο μιας Jaguar καλυμμένο με πάγο.


Πολλοί μετανάστες στα 1920 έπεφταν στις ρόδες των αυτοκινήτων για λεφτά από τις ασφαλιστικές για να πετύχουν το "Αμερικάνικο Όνειρο"


Αποτελούσε, και είναι, μια επικερδής επιχείρηση - από: timeline


Μέσα στο φημισμένο Μουσείο του μάγου Χουντίνι στη Βουδαπέστη






Σχεδόν 100 χρόνια μετά το θάνατό του το όνομα του Χάρι Χουντίνι είναι συνώνυμο με την τέχνη της απόδρασης. - στο iefimerida.gr


Το Χάρβαρντ έχει δωρεάν online μάθημα για την ψηφιακή φωτογραφία 12 ενοτήτων


Θέλετε να μάθετε την φωτογραφία από το Χάρβαρντ (ναι, το γνωστό); Μπορείτε εύκολα χωρίς καν να είστε φοιτητής του. Το παλαιότερο ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στις ΗΠΑ προσφέρει δωρεάν μάθημα για την ψηφιακή φωτογραφία με 12 ενότητες.

10 με 15 ώρες θα χρειαστεί κανείς να ολοκληρώσει και τις 12 ενότητες και διδάσκεται ένα ευρύ φάσμα θεμάτων στην ψηφιακή φωτογραφία, όπως ρυθμίσεις για την έκθεση, ανάγνωση ιστογράμματος, μαθήματα για το φως, πώς λειτουργούν οι αισθητήρες και οι φακοί, αλλά και για την επεξεργασία των φωτογραφιών.

Όποιος ολοκληρώσει όλες τις ενότητες και να πιάσει ποσοστό τουλάχιστον 80% σε κάθε μια από τις αξιολογήσεις, πληρεί τις προϋποθέσεις για να λάβει ένα επίσημο δίπλωμα, πιστοποιητικό ή PDF (αν κάποιος θέλει επίσημη αναγνώριση, θα πρέπει να πληρώσει). - στο alison.com


Ημερολόγια σελήνης για το 2017




Για όσους τους αρέσει να παρατηρούν τα άστρα, δείτε μερικά ημερολόγια σελήνης για το 2017 που δείχνουν τις διάφορες φάσεις της.


Η σημαία της Κύπρου


Η σημαία της Κύπρου καθιερώθηκε το 1960 με την ανεξαρτησία του νησιού από τους Βρετανούς. Προέκυψε από διεθνή διαγωνισμό. Προϋποθέσεις ήταν στη σημαία να μην εικονίζεται σταυρός ή ημισέληνος, και να μην περιέχονται το μπλε και το κόκκινο χρώμα, σύμβολα και τα δυο της Ελλάδας και της Τουρκίας. Στη σημαία προβάλλεται η Κύπρος με κίτρινο χρώμα σε άσπρο φόντο. Κάτω από την Κύπρο δύο πράσινα κλαδιά ελιάς, ενωμένα στις άκρες που συμβολίζουν την ειρήνη μεταξύ των Ελλήνων και των Τούρκων της Κύπρου. Το χρώμα της Κύπρου στη σημαία συμβολίζει τον άλλοτε άφθονο χαλκό που υπήρχε στο νησί. Το σχέδιο που κέρδισε στο διαγωνισμό ήταν του Τουρκοκύπριου ζωγράφου Ισμέτ Γκιουνέι και επιλέχθηκε από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Μακάριο Γ' και τον αντιπρόεδρο Φαζίλ Κιουτσούκ (Fazil Kutsuk). Η Κύπρος είναι η μοναδική χώρα που απεικονίζει το χάρτη της στη σημαία της. - από: wikipedia


Την επόμενη στιγμή...




Μέχρι την επόμενη εβδομάδα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου