Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017

Μερικά πράγματα που βρήκα στο διαδίκτυο αυτή την εβδομάδα: SE2/ EP3

Αναμνηστικά μετάλλιο της αποστολή Gemini 3 - πηγή

Η αποστολή Gemini 3 ήταν η πρώτη επανδρωμένη αποστολή του προγράμματος Gemini της NASA, του δευτέρου επανδρωμένου αμερικανικού διαστημικού προγράμματος. Στις 23 Μαρτίου του 1965, οι αστροναύτες Gus Grissom και John Young έκαναν τρεις χαμηλές διελεύσεις γύρω από τη Γη με το Molly Brown, όπως αποκαλούσαν το σκάφος τους.

Πιο πάνω βλέπουμε το Fliteline μετάλλιο της αποστολής. Με αρχή την αποστολή Gemini 3, τα αναμνηστικά μετάλλια ετοιμαζόντουσαν για τους αστροναύτες κατά παραγγελία τους. Είναι άγνωστο ποιος τα ετοίμαζε, κάθε κουτί όμως που περιείχε το μετάλλιο έγραφε πάνω του "Fliteline". - από



Ένα βίντεο από drone στις Ελβετικές Άλπεις



Ο drone pilot Gab707 ανέβασε το drone του στις Ελβετικές Άλπεις και το υλικό είναι εκπληκτικό.


Ένας μικρός ηγήτορας...




Πώς ξεκίνησε η ανθρωπολογία;


Anthropology Methodology - History and Roots from Glyn Jenkins on Vimeo.

Η ιστορία και οι ρίζες της ανθρωπολογίας μπορεί να είναι δύσκολο να εντοπιστούν, αλλά αν θέλετε να μάθετε πώς η μεθοδολογία εξελίχθηκε, δείτε αυτό το βίντεο. Εντοπίζει τη μελέτη των διαφόρων πτυχών των ανθρώπων, από τις κοινωνίες του παρελθόντος μέχρι σήμερα, όταν τέθηκε το ερώτημα, "τι σημαίνει να είσαι άνθρωπος".

Το animation είναι δημιουργία της Visual Effects και του Glyn Jenkins για τη Σχολή Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου της Ουαλίας.


Μια γάτα διασχίζει το δρόμο με το μικρό της και η αστυνομία σταματάει την κυκλοφορία στη Νέα Υόρκη το 1925

Η Νο.1 ιστορία του 1925

Για κάμποσες ώρες, η αστυνομία είχε απαγορεύσει την κυκλοφορία σε δυο λωρίδες στην Centre Street, στο κέντρο του Μανχάταν, για να περάσει μια γάτα με το μικρό της.

Σύμφωνα με το Great News Photos and the Stories Behind Them, ο φωτογράφος Harry Warnecke έχασε τη σκηνή, αλλά έπεισε τον αστυνόμο να την επαναλάβει τρεις φορές -προς κατάπληξη των οργισμένων αυτοκινητιστών- μέχρι να πετύχει τη λήψη που ήθελε. Ήταν το πιο τρελό πράγμα που συνέβη εκείνη τη χρονιά. - από: vintag


Μέσα σε ένα παλιό εργοστάσιο μολυβιών







Το παλαιότερο εργοστάσιο μολυβιών στην πόλη Viarco της Πορτογαλίας, φωτογραφημένο από τον Daniel Sommer target="_blank" - από Slanted Magazine


Mount Bachelor, Όρεγκον, ΗΠΑ

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Abe Kislevitz (@abekislevitz) στις



Pera ve yaşam (Πέραν και ζωή)



Yağmuru kim döküyor/ Ünzile kaç koyun ediyor (Ποιος ρίχνει την βροχή/ Πόσα πρόβατα αξίζει η Ünzile)

Στίχοι από το τραγούδι Ünzile της Sezen Aksu. Οι στίχοι μεταφρασμένοι, στα αγγλικά, εδώ. Όλο το γκραφίτι, έργο του γκρουπ graffitisanati, εδώ.


Η αξία του ομαδικού αθλητισμού και του fair-play σύμφωνα με τον Νίκο Καζαντζάκη


Ο Νίκος Καζαντζάκης επισκέφθηκε την Αγγλία το 1939 στις παραμονές του Β' παγκοσμίου πολέμου. Στις ταξιδιωτικές του εντυπώσεις αναφέρθηκε και στην επίσκεψη του στο πανεπιστήμιο του Ήτον. Παραθέτω μια περικοπή σχετική με τον ομαδικό αθλητισμό και το fair-play που πάντα μου άρεσε και πιστεύω πως είναι σήμερα πιο επίκαιρη από ποτέ. Στο απόσπασμα έχει διατηρηθεί η πρωτότυπη ορθογραφία.
- στο istorikathemata


Ποιος ήταν ο Κώστας Μπέζος που η μουσική του ακούγεται στο διαφημιστικό του iPhone 7 plus;


Όλο το στόρι για την σύντομη ζωή ενός από τους πιο αινιγματικούς καλλιτέχνες της Ελλάδας που ξαναέρχεται στο προσκήνιο από την Apple. Μια πραγματικά ακατάτακτη περίπτωση που ξεκίνησε από την Σχολή Καλών Τεχνών, κι έγινε ρεμπέτης, μέλος της Μάντρας του Αττίκ, δημιουργός συγκροτήματος με χαβάγιες, αρθρογράφος σε εφημερίδες, σκιτσογράφος και ηθοποιός! στο lifo


Ένας ασήμαντος θάνατος και 74 εκατομμύρια ζωές


Η χρονιά-δρεπάνι 2016 ήταν ίσως η χρονιά που περισσότερο από κάθε άλλη είδε τα social media να γεμίζουν από κλαψουρίσματα και νοσταλγίες για μια σειρά από διάσημα ονόματα που «έφυγαν».

Και φυσικά δεν υπάρχει τίποτα το κακό σε αυτό. Δεν υπάρχει τίποτα το κακό στο να αναπολείς τα τραγούδια του George Michael ή του Prince αλλά είναι απολύτως προβληματικό και ενδεικτικό των αξιών μας το ότι η κλάψα περιορίζεται σε ανθρώπους της εμπορικής λαϊκής διασκέδασης (ξέρω ότι δε θα αρέσει αυτός ο χαρακτηρισμός) και ούτε καν σε καλλιτέχνες, πολύ δε περισσότερο δε θα περιλάβει εκείνους που προσέφεραν πραγματικά στην ανθρωπότητα.

Το όνομά του ήταν Donald Henderson και γεννήθηκε το 1928 στο Λέικγουντ, στο Οχάιο. Πέθανε στις 19 Αυγούστου 2016 σε ηλικία 87 ετών στη Βαλτιμόρη. Προφανώς κανείς δεν τον έχει ακούσει, δεν ξέρει καν για το έργο του και φυσικά ούτε συζήτηση για το θάνατό του. στο anoixtoparathyro.gr


Η πτήση 666 της Finnair, με αεροπλάνο ηλικίας 13 ετών, προσγειώθηκε στο HEL στις 13:31 μ.μ



από: news247.gr


Μέχρι την επόμενη εβδομάδα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου