Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017

Μερικά πράγματα που βρήκα στο διαδίκτυο αυτή την εβδομάδα: SE2/ EP2

Ινδός στρατιώτης κάνει το σήμα της νίκης μέσα από ένα φινιστρίνι πλοίου, Σιγκαπούρη, 1941 - πηγή

Δύο δάχτυλα, δύο χειρονομίες, δύο πολύ διαφορετικές σημασίες. Η χειρονομία, με την παλάμη στραμμένη προς αυτόν που την κάνει, είναι προσβλητική στην Αγγλία. Σημαίνει, ουσιαστικά, "στον κω** σου". Αλλά κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, η χειρονομία και η σημασία της αντιστράφηκαν. Η αλλαγή ξεκίνησε από τον Βέλγο πολιτικό Victor de Laveleye, ο οποίος πήγε στην Αγγλία όταν οι Ναζί κατέλαβαν την πατρίδα του. Ενώ ζούσε στην εξορία, ο de Laveleye διεύθυνε ραδιοφωνικές εκπομπές για το BBC και πρότεινε οι ακροατές της κατεχόμενης Ευρώπης να χρησιμοποιούν το γράμμα "V" ως σύμβολο της αντίστασης. Στα γαλλικά, το "V" σημαίνει victoire, "νίκη", και στα ολλανδικά σημαίνει vrijheid, "ελευθερία". Ο de Laveleye ήλπιζε ότι θα κάμπτονταν το ηθικό των Ναζί βλέποντας το "V" σε όλη την ήπειρο. Η ιδέα άρεσε στον βρετανικό Τύπο και σύντομα η χειρονομία (με αντεστραμμένη την παλάμη) έγινε δημοφιλής στους Συμμάχους.



Ξυπνώντας ένα σκυλί που ροχαλίζει με το ίδιο του το ροχαλητό



Ο Tal Solomon βρήκε έναν ενδιαφέρον τρόπο να κάνει το σκυλί του να σταματήσει να ροχαλίζει... Δείτε την αντίδραση του σκύλου!


Μια βουτιά σε μια παγωμένη λίμνη... ανάποδα



Δείτε τον free diver Matthew Villegas σε μια βουτιά στα βάθη του λατομείου Morrison στο Κεμπέκ του Καναδά.


Το πρώτο διαφημιστικό των Hot Wheels



Το 1953, η αγγλική εταιρία Lesney Products σκέφτηκε να δημιουργήσει ένα αυτοκινητάκι που να χωράει μέσα σε ένα σπιρτόκουτο. Ήταν τα Matchbox και έκαναν αμέσως επιτυχία. Οι ΗΠΑ όμως χρειάστηκαν 15 χρόνια για να αγκαλιάσουν αυτό το νέο παιχνίδι.

Το βίντεο είναι από το 1968.


Αυτό...




Από baseball δεν ξέρω, αλλά...




The Pigeon Express


από


Μια νυχτεριδο-φωλιά στο Σαν Αντόνιο του Τέξας το 1914


Για να καταλάβετε το μέγεθός της, δείτε τον άνθρωπο που στέκεται στο κάτω μέρος της κατασκευής.

Η νυχτεριδο-φωλιά στο Σαν Αντόνιο ήταν μια ιδέα του Dr. Charles Campbell για να καταπολεμήσει τα κουνούπια σε μια εποχή όπου η ελονοσία ήταν μείζον πρόβλημα στις ΗΠΑ.

Μετέτρεψαν λοιπόν ένα καμπαναριό εκκλησίας -προσέξτε και τον σταυρό- σε φωλιά που ήταν εφοδιασμένη με μια καταπακτή για να είναι πιο εύκολη η συγκομιδή του γκουανό που χρησιμοποιείται χρήση ως λίπασμα. - από


"Ο παραλήπτης δεν βρέθηκε"...


Στις ΗΠΑ, μια φορά το μήνα, προσωπικό των πρεσβειών της Σλοβακίας και της Σλοβενίας, συναντώνται για να ανταλλάξουν αλληλογραφία που έχει σταλεί σε λάθος διεύθυνση. - από


Καλώς ήρθατε στο Hollyweed


Για να γιορτάσει την επίσημη νομιμοποίηση της; μαριχουάνας στην Καλιφόρνια, ο καλλιτέχνης Zach Fernandez -με το παρατσούκλι Jesushands- έκανε μια προσωρινή μετατροπή στην γνωστή πινακίδα του Hollywood στο Λος Άντζελες.


Στο κοντινό πιο κάτω φαίνεται πόσο εύκολο ήταν να αλλάξουν τα O σε E. Ο Fernandez έκανε την μετατροπή το Σαββατοκύριακο της Πρωτοχρονιάς, η πινακίδα επανήλθε στο κανονικό της και ο ίδιος αντιμετωπίζει κατηγορίες πλημμελήματος.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η πινακίδα τροποποιείται. Η τελευταία φορά που υπέστη κάποιο βανδαλισμό και έγραφε "Hollyweed" ήταν το 1976. - από


Ένα λουλούδι για κάθε περίσταση


Εδώ και αιώνες, τα λουλούδια προσφέρονται ως δώρα. Ωστόσο, τα λουλούδια έχουν ισχυρές συμβολικές σημασίες. Δείτε μερικά από τα καλύτερα λουλούδια που μπορείτε να προσφέρετε.

στο: green house people


15 από τα καλύτερα Cheat Sheets, Printables και Infographics για φωτογράφους



στο: digital photography school


Μέχρι την επόμενη εβδομάδα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου