Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

Η Cadillac του Αλ Καπόνε σε ένα βίντεο του 1933


Διέθετε αλεξίσφαιρα τζάμια και αστυνομική σειρήνα.




Στον κόσμο του οργανωμένου εγκλήματος, ο Αλ Καπόνε είναι από του πιο διαβόητους. Για επτά χρόνια στην δεκαετία του 1920, όντας το αφεντικό της μαφίας του Σικάγου κατά τη διάρκεια Ποταπαγόρευσης, ο Καπόνε συγκλόνισε την πόλη με βομβιστικές επιθέσεις, ληστείες, τυχερά παιχνίδια, πορνεία και άλλες εγκληματικές δραστηριότητες.


Μια από τις καλύτερες μεθόδους απόδρασής του ήταν μέσω ενός αυτοκίνητο -ένα θωρακισμένο, αλεξίσφαιρο όχημα που ζύγιζε πάνω από 3,5 τόνους και είχε δυνατότητα επιτάχυνσης τα 16 χλμ/ώρα (110 mph). Στο βίντεο του 1933 που ακολουθεί, δημιουργία της British Pathé, φαίνονται τα πολλά δυσδιάκριτα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου του Καπόνε που του επέτρεπε την γρήγορη απόδραση.


Το Model 341A Town Sedan της Cadillac του 1928 ήταν εξοπλισμένο με σειρήνα της αστυνομίας για να ξεγελάει τους άλλους οδηγούς. Είχε επίσης αλεξίσφαιρα τζάμια, κάτι που έκανε τις πόρτες να ζυγίζουν περίπου 140 κιλά η κάθε μια. Ειδικά μηχανήματα απαιτούνταν να ανοίξουν τα παράθυρα λόγω του παχιού τζαμιού. Ο Καπόνε μπορούσε επίσης να κατασκοπεύει την αστυνομία με το "πρώτο ασύρματο της αστυνομίας" που εγκαταστάθηκε σε αυτοκίνητο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου