Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2016

Παράξενα χριστουγεννιάτικα δέντρα


Είδαμε σε παλιότερο θέμα ότι η ιστορία του Χριστουγεννιάτικου δέντρου είναι πολύ παλιά -μπορεί να χρονολογείται και πριν από τον χριστιανισμό.

Όποια και αν είναι η ιστορία όμως, οι άνθρωποι έχουν φανταστεί και δημιουργήσει διάφορα δέντρα, πολλά από τα οποία είναι πολύ παράξενα.



Sand Tree, West Palm Beach, Φλόριντα, ΗΠΑ (φωτογραφία πάνω)
Ζυγίζει σχεδόν 600 τόνους, έχει ύψος σχεδόν 35 πόδια και είναι το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο δέντρο που είναι εξ ολοκλήρου από άμμο.


Το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο δέντρο από ανθρώπους, Chengannur, Ινδία


Σύμφωνα με το Βιβλίο Ρεκόρ Γκίνες, το μεγαλύτερο ανθρώπινο χριστουγεννιάτικο δέντρο στον κόσμο δημιουργήθηκε στις 19 Δεκεμβρίου του 2015, στην πόλη Chengannur της Ινδίας. Συμμετείχαν 4.030 άνθρωποι -τα περισσότερα ήταν παιδιά από ένα τοπικό σχολείο- και ήταν ντυμένοι με πράσινα, κόκκινα ή καφέ καπέλα και μπλουζάκια, αναλόγως με το ποιο μέρος του δέντρου ήταν στημένοι. Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν στην Τεγκουσιγκάλπα, την πρωτεύουσα της Ονδούρα, το 2014, με 2.945 εθελοντές και κυβερνητικούς υπαλλήλους.


Το ολογραφικό δέντρο, Άμστερνταμ, Ολλανδία


Εγκαταστάθηκε το Δεκέμβριο του 2013, στο αίθριο του Rijksmuseum. Το ολόγραμμα είχε ύψος 24 πόδια. Το δέντρο περιστρεφόταν 360 μοίρες πάνω από τα κεφάλια των πελατών, άλλαζε χρώματα και κουνιόταν χαλαρά στον άνεμο.


Το δέντρο από αλεξανδρινά, Ομάχα, Νεμπράσκα, ΗΠΑ


Κάθε χρόνο από το 2001, το Lauritzen Gardens στην Ομάχα παρουσιάζει ένα δέντρο με αλεξανδρινά ύψους 20 ποδών. Στις αρχές του Ιουλίου, οι κηπουροί φυτεύουν περισσότερα από 5.000 αλεξανδρινά, από 25 διαφορετικές ποικιλίες, στους κήπους του θερμοκηπίου στο πλαίσιο της προετοιμασίας του δέντρου. Το δέντρο αποτελείται από 720 γλάστρες με τα εν λόγω λουλούδια, τα οποία αντικαθίστανται για να διατηρείται η υφή, το χρώμα και η άνθιση του δέντρου.


Το δέντρο από ξεραμένα χόρτα, Τσάντλερ, Αριζόνα, ΗΠΑ


Από το 1957, η πόλη του Chandler δημιουργεί ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο απ' ό,τι ήταν κάποτε ο πιο άφθονος φυσικός πόρος της: οι σωροί από ξερά χόρτα. Σήμερα, οι σωροί δεν είναι τόσο συνηθισμένοι όσο ήταν πριν πολλά χρόνια. Οι εργαζόμενοι σε πάρκα προέχουν για μήνες κάθε χρόνο, ελπίζοντας να συγκεντρώσουν τους σχεδόν 1.000 σωρούς που είναι απαραίτητοι για να καλυφτεί ο συρμάτινος σκελετός ύψους 25 ποδών. Μόλις μαζευτούν οι σωροί, το δέντρο ψεκάζεται με λευκό χρώμα και 65 κιλά glitter και φωτίζεται με 1.200 λαμπάκια.

από: travel and leisure

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου