Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016

Όταν ο Φιντέλ Κάστρο έπαιζε μπάσκετ

1972, ο Κάστρο παίζει μπάσκετ κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στη Βουλγαρία

Αν και το μπέιζμπολ είναι το εθνικό άθλημα της Κούβας, ο Φιντέλ Κάστρο ήταν φανατικός παίκτης ενός άλλου αθλήματος: του μπάσκετ.



Δείτε ακόμη:
Όταν ο Φιντέλ Κάστρο ζήτησε από τον Φραγκλίνο Ρούζβελτ 10 δολάρια
10 τρόποι που προσπάθησε η CIA να σκοτώσει τον Φιντέλ Κάστρο
Ο Φιντέλ Κάστρο "αγαπάει τη Νέα Υόρκη"

1970, ο Κάστρο σε ένα γυμνάσιο της Αβάνα

Σαν παίκτης, ο Κάστρο ήταν έντονα ανταγωνιστικός στα μαθητικά του χρόνια, στο El Colegio de Beléna στην Αβάνα, αφιερώνοντας περισσότερο χρόνο στο μπάσκετ, το μπέιζμπολ, τον στίβο και το πινγκ-πονγκ παρά στις σπουδές του.

1972

Ο Κάστρο απολάμβανε τον αθλητισμό ως μια ευκαιρία για να αναδείξει την αθλητική ανδρεία του και να αποδείξει ότι μπορούσε να κάνει τα πάντα, μια συνήθεια που συνέχισε και μετά την ανάληψη της χώρας το 1959.

1972, ο Κάστρο σε επίσκεψη στην Πολωνία

Ο ίδιος πίστευε ότι το μπάσκετ είχε ισχυρό συμβολισμό και έκανε καλό στην εκπαίδευση των νέων επαναστατών. Το άθλημα, έλεγε ο Κάστρο, απαιτεί ταχύτητα, ευελιξία και αντοχή, καθώς και πονηριά, αστραπιαία τακτική και στρατηγική σκέψη, ακριβώς όπως ο ανταρτοπόλεμος.

1960

Ο Κάστρο έπαιζε συχνά μπάσκετ, τόσο ιδιωτικά, όσο και σε διάφορες επισκέψεις σε άλλα κράτη. Εγκατέλειψε το παιχνίδι το 1982, στην ηλικία των 56, όταν έσπασε ένα δάχτυλο του ποδιού κατ΄΄α τη διάρκεια ενός αγώνα.

1972, Πολωνία

από: mashable

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου