Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Το μοναχικό δέντρο της λίμνης Γουανάκα στην Νέα Ζηλανδία


Ένα απομονωμένο δέντρο που έχει μεγαλώσει στη λίμνη Γουανάκα, με φόντο τις όμορφες Νότιες Άλπεις



Είναι γνωστό ως το "μοναχικό δέντρο της λίμνης Γουανάκα" και λέγεται ότι είναι ένα από τα πιο φωτογραφημένα δέντρα της Νέας Ζηλανδίας. Ωστόσο, θα πρέπει να ψάξετε πολύ για να το βρείτε, μιας και δεν υπάρχουν πινακίδες προς το δέντρο. Δεν υπάρχει σε κανένα χάρτη και είναι μακριά από κάθε δρόμο.


Περπατώντας κατά μήκος της λίμνης για να βρει κανείς το δέντρο, θα απολαύσει ένα όμορφο θέαμα. Όταν το βρει, θα βρει μια παραλία πολύ κοντά στο δέντρο. Αν αντέχει κιόλας το κρύο, μπορεί να κολυμπήσει στα δροσιστικά νερά της λίμνης.


Το μοναχικό δέντρο βρίσκεται στους πρόποδες του Εθνικού Πάρκου του όρους Aspiring, ένα Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, στο Νότιο Νησί της Νέας Ζηλανδίας. Η λίμνη Γουανάκα βρίσκεται σε υψόμετρ4ο 300 μέτρων και καλύπτει έκταση 192 τετ. χλμ καθιστώντας την τέταρτη μεγαλύτερη λίμνη σε μέγεθος της Νέας Ζηλανδίας. Υπολογίζεται ότι έχει βάθος πάνω από 300 μέτρα. Το όνομά της προέρχεται από τους Μαορί, και σημαίνει "το μέρος του Anaka" (ένας αρχηγός μιας τοπικής φυλής).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου