Σάββατο 13 Αυγούστου 2016

Βουτιά στην Deep Joy, την βαθύτερη πισίνα του κόσμου


Η Υ-40 "The Deep Joy" (Η Βαθιά Χαρά) είναι η βαθύτερη πισίνα στον κόσμο, φτάνοντας στο βαθύτερο σημείο της τα 42 μέτρα, ενώ περιέχει 4.300 κυβικά μέτρα ιαματικό νερό.



Βρίσκεται στο Hotel Terme Millepini στην Πάντοβα της Ιταλίας και σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Emanuele Boaretto.


Επειδή η θερμοκρασία του νερού της διατηρείται σταθερά στους 32-34°C, οι δύτες που την επισκέπτονται δεν χρειάζεται να φορούν στολές. Το βάθος της πισίνας μετρήθηκε από τον Ιταλό δύτη ελεύθερης κατάδυσης Umberto Pelizzari, πριν ανοίξει η πισίνα.


Οι δύτες ελεύθερης κατάδυσης και όσο χρησιμοποιούν την πισίνα για να ασκήσουν τις καταδυτικές τους δεξιότητες, κινούνται σε διάφορες πλατφόρμες της πισίνας και υποβρύχια σπήλαια, καθώς και στον άξονα που οδηγεί στο βαθύτερο σημείο της. Οι επισκέπτες μπορούν να περπατήσουν κάτω από την πισίνα σε διαφανή τούνελ.


Όταν άνοιξε στις 5 Ιουνίου του 2014, της απονεμήθηκε ο τίτλος της "βαθύτερης πισίνας για κατάδυση" από το Βιβλίο Ρεκόρ Γκίνες. Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε η πισίνα Nemo 33 στις Βρυξέλλες του Βελγίου, μια πισίνα με μέγιστο βάθος τα 34,5 μέτρα, που περιέχει 2,5 εκατομμύρια λίτρα μη-χλωριωμένου, ιδιαίτερα φιλτραρισμένου νερό πηγής που η θερμοκρασία του διατηρείται στους 30°C.

Σύγκριση με άλλα γνωστά ύψη

Δείτε τα βίντεο που ακολουθούν





Και ένα βίντεο για τη Nemo 33

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου