Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

Ποια χώρα έχει τα περισσότερα Ολυμπιακά μετάλλια και πόσο αξίζουν;


Στις 5 Αυγούστου ξεκινάνε οι 31οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Ρίο της Βραζιλίας, οπότε είναι ευκαιρία να δούμε ποιες χώρες έχουν τα περισσότερα χρυσά, ασημένια και χάλκινα μετάλλια.

Δείτε ένα infographic με τις 50 χώρες που ξεχωρίζουν από άποψη μεταλλίων και την αξία όλων αυτών σε δολάρια ΗΠΑ.



Δείτε ακόμη:
Μια αναδρομή στις Ολυμπιακές Δάδες και στους Βωμούς
Περίεργα Ολυμπιακά αθλήματα ...
Αθλήματα που δε θα δούμε φέτος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο

Το infographic απεικονίζει τις πολυνίκες χώρες κατά σειρά συνόλου αριθμού μεταλλίων. Οι ΗΠΑ είναι στην κορυφή με 2403 μετάλλια, ενώ η Γεωργία συμπληρώνει τις πρώτες 50 χώρες με 25 μετάλλια. Η Ελλάδα είναι στην 27η θέση με 110 μετάλλια (30 χρυσά, 42 ασημένια και 38 χάλκινα) συνολικής αξίας 11.324 δολάρια.

Τα περισσότερα μετάλλια όμως δεν σημαίνουν απαραιτήτως και υψηλότερη χρηματική αξία. Για παράδειγμα, η Ρωσία βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 1414 μετάλλια, αλλά τα μετάλλια της τέταρτης Μεγάλης Βρετανίας αξίζουν περισσότερο σε αξία χρυσού. Ο υπολογισμός της αξίας των Ολυμπιακών μεταλλίων κάθε χώρας δεν είναι απλά η καταμέτρησή τους και ο πολλαπλασιασμός τους με την τρέχουσα αξία τους. Το μέγεθος και το σχήμα των Ολυμπιακών μεταλλίων έχει αλλάξει με την πάροδο του χρόνου, όπως και η μεταλλική σύνθεση. Για παράδειγμα, τα χρυσά μετάλλια στο Ρίο θα είναι βαριά, αλλά τα μετάλλια του Λονδίνου το 2012 είναι τα πιο ακριβά.

Δείτε το infographic εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου