Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

Μερικά πράγματα που βρήκα στο διαδίκτυο αυτή την εβδομάδα: Μέρος 19ο

Μια μαγική πτήση στο χρόνο: Το ιταλικό χωριό- φάντασμα της Ελλάδας



Campochiaro: Ένα ιταλικό χωριό - φάντασμα στη Ρόδο, κοντά στο χωριό Ελεούσα. Είναι ένα εγκαταλελειμμένο χωριό, στους κατάφυτους πρόποδες του βουνού Προφήτης Ηλίας.



Το έφτιαξαν οι Ιταλοί (Campochiaro ήταν το αρχικό όνομά του) και εγκατέστησαν εκεί υλοτόμους από τη Βόρειο Ιταλία. Στόχος τους δεν ήταν μόνο η εκμετάλλευση της ξυλείας, αλλά και η φροντίδα του δάσους για τουριστικούς λόγους -στον Προφήτη Ηλία διέμεναν οι επίσημοι επισκέπτες της Ρόδου. Η πλατεία της Ελεούσας είναι περιστοιχισμένη από επιβλητικά κτίρια.

Το μεγαλύτερο, με τις καμάρες και τα καμπυλωτά μικρά μπαλκόνια, ήταν η αγορά. Απέναντι ήταν οι φυλακές (σήμερα λειτουργεί ως σχολείο). Στη μια άκρη της πλατείας βρισκόταν το σανατόριο και στην άλλη η εκκλησία του Αγίου Χαραλάμπους, άλλοτε καθολική και τώρα ορθόδοξη. Λίγα μέτρα μετά την πλατεία, υπάρχει μια μεγάλη στρογγυλή υδατοδεξαμενή, όπου συγκεντρώνονται τα νερά της παρακείμενης πηγής του Κοσκινιστή.

Εκεί μέσα ζει ένας αρκετά μεγάλος πληθυσμός από γκιζάνια (σπάνιο είδος ψαριού). Είναι ότι απέμεινε από έναν πληθυσμό που δεν υπάρχει πλέον, αυτόν του ρέματος Πλατύ.

Το βίντεο είναι μια παραγωγή του Haanity. - από


Βίντεο από drone με μια φάλαινα που εκτοξεύει ένα ουράνιο τόξο



Μια φάλαινα δημιουργεί ένα όμορφο ουράνιο τόξο στα ανοικτά των ακτών της Newport Beach στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ.


Η ζωή του "Mark Twain Tree"


Πρόκειται για μια σεγόβια που κόπηκε το 1891. Φέτες του κορμού στάλθηκαν στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας των ΗΠΑ.

Η σεγόβια είναι μεγάλο κωνοφόρο δέντρο. Είναι μακρόβια, αφού ζει 1.200 με 1.800 χρόνια ή και περισσότερο. Είναι το ψηλότερο δέντρο στη Γη, αφού μια σεκόγια (ο Υπερίων) έχει μετρηθεί ότι έχει ύψος 115,61 μέτρα, ενώ μια άλλη είχε διάμετρο στο ύψος του στήθους 7,9 μέτρα. Πριν την υλοτόμηση, δάση σεκόγιας κάλυπταν περίπου 8.500 τετ. χλμ στην παράκτια Καλιφόρνια και το νοτιοδυτικό Όρεγκον. - εικόνα, πληροφορίες


Τι κάνει ο άνθρωπος;!




Η βίζα του Τσε Γκεβάρα


Αυτή η ροζ ταξιδιωτική βίζα με συνημμένη φωτογραφία διαβατηρίου του μελαγχολικού Ερνέστο Τσε Γκεβάρα εκδόθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου του 1953, μετά το ταξίδι που έγινε διάσημο στο "Ημερολόγια Μοτοσικλέτας", αλλά πριν γίνει μαρξιστής. Ήταν ένας 25χρονος Αργεντίνος γιατρός, ανήσυχος και οι εμπειρίες του στους δρόμους της Νοτίου και Κεντρικής Αμερικής τον έκαναν ριζοσπάστη. - από


Ένας μουσικός παίζει πιάνο στη μέση του Αρκτικού κύκλου καθώς οι παγετώνες συνθλίβονται πίσω του



Ο Ιταλός συνθέτης και πιανίστα Ludovico Einaudi εκτέλεσε μία από τις συνθέσεις του σε μια πλωτή πλατφόρμα στον Αρκτικό Ωκεανό, μπροστά από τον παγετώνα Wahlenbergbreen στο Σβάλμπαρντ της Νορβηγίας.

Η σύνθεση, Ελεγεία για την Αρκτική, είναι εμπνευσμένη από 8 εκατομμύρια φωνές από όλο τον κόσμο για την προστασία της Αρκτικής.


Απίστευτος πόντος στο πινγκ-πονγκ!




Ένας μοναχός προσεύχεται εδώ και 20 χρόνια στο ίδιο σημείο και έχει αφήσει το ίχνος των ποδιών του στο δάπεδο


Ο 70χρονος Hua Chi είναι ένας μοναχός στο βουδιστικό μοναστήρι στην πόλη Tongren στην κινεζική επαρχεία Κινχάι. Για 20 χρόνια, προσεύχεται μπροστά από τον ίδιο βωμό. Όταν ήταν νεότερος, το έκανε περίπου 2.000-3.000 φορές την ημέρα. Τώρα που μεγάλωσε, το κάνει το πολύ 1.000 φορές την ημέρα.

Το αποτέλεσμα αυτού είναι ότι έχει αφήσει τα ίχνη του, με βάθος 1,5 ίντσες, στο ξύλινο δάπεδο που βρίσκεται μπροστά από τον βωμό.




Μέχρι την επόμενη εβδομάδα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου