Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Το παλαιότερο μπαρ της Φλόριντα ήταν κάποτε νεκροτομείο με ένα δέντρο για κρέμασμα και ταφόπλακες


Τα περισσότερα ταξίδια στο Key West της Φλόριντα περιλαμβάνουν μια επίσκεψη στο πιο διάσημο μπαρ στην Duval Street, αλλά για όσους θέλουν μια μικρή λογοτεχνική ιστορία και ένα σωρό νοσηρότητες με το ποτό τους, το "Sloppy Joe's", εκεί που καθόταν και έπινε το ποτό του και ο Έρνεστ Χέμινγουεϊ, βρίσκεται στην Greene Street, και σήμερα λέγεται Captain Tony's Saloon.



Ο Josie Russell άνοιξε το Sloppy Joe's στην Greene Street στα 1930, και το 1938 όταν το ενοίκιο ανέβηκε ένα δολάριο την εβδομάδα, το μπαρ μεταφέρθηκε στην Duvall. Το κτίριο που ήταν κάποτε το μέρος που τα έπινε ο Χέμινγουεϊ πέρασε από διάφορα, πριν τελικά αγοραστεί από τον Tony Tarracino και γίνει το Captain Tony's Saloon.

Το παλιό δέντρο και η ταφόπλακα της Reba Ι. Sawyer - φωτογραφία

Το κτίριο έχει μια μακρά και μακάβρια ιστορία, που πάει πίσω στο 1850. Οι επισκέπτες θα παρατηρήσουν ότι μέσα στο μπαρ υπάρχει ένα μεγάλο δέντρο και το μπαρ είναι γύρω του. Στα 1800 χρησιμοποιήθηκε ως δέντρο για κρεμάλες. Τουλάχιστον 75 άνθρωποι κρεμάστηκαν σ' αυτό για πειρατεία.

Το κτίριο υπήρξε νεκροτομείο, μπουρδέλο, τηλεγραφείο, παράνομο κλαμπ κατά την Ποτοαπαγόρευση και εργοστάσιο πούρων. Κατά τη διάρκεια μιας ανακαίνισης στη δεκαετία του 1980, όταν έβγαλαν τα σανίδια του δαπέδου αποκαλύφτηκαν τα οστά 15-18 ατόμων, ενώ βρέθηκε και μια ταφόπλακα (για μια νεαρή γυναίκα ονόματι Elvira Edmunds, η οποία πέθανε το 1822 στα 21 της). Η ταφόπλακα πλέον βρίσκεται δίπλα στο τραπέζι του μπιλιάρδου.

Η ταφόπλακα Elvira Edmunds απέναντι από το τραπέζι του μπιλιάρδου - φωτογραφία

Κάτω από το παλιό δέντρο, κρέμεται μια ακόμη ταφόπλακα. Αυτήν ανήκει στην Reba Ι. Sawyer, μια ντόπια η οποία έζησε από το 1900 έως το 1950. Μετά το θάνατό της, ο σύζυγός της βρήκε μερικές επιστολών που ανήκαν σ' αυτήν και σε έναν άλλο άνδρα. Στις επιστολές αναφέρονταν λεπτομερώς η ερωτική τους ζωή και πώς είχαν κανονίσει να συναντηθούν στο Captain Tony's Saloon. Ο χήρος έσυρε την ταφόπλακα της σύντροφό του από το νεκροταφείο στο μπαρ, την τοποθέτησε κάτω από το δέντρο και υποτίθεται ότι είπε "εκεί όπου ήθελε να είναι, εκεί και θα μείνει".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου