Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016

Μερικά πράγματα που βρήκα στο διαδίκτυο αυτή την εβδομάδα: Μέρος 1ο


Τριγυρίζοντας στο διαδίκτυο κάθε μέρα, συναντώ διάφορα ενδιαφέροντα πράγματα. Κάποια από αυτά σας τα παρουσιάζω, κάποια μένουν για μελλοντική παρουσίαση, κάποια άλλα... απλά είναι για να περνάει η ώρα μου.

Σκεφτόμουν εδώ και καιρό να ξεκινήσω μια στήλη όπου θα σας παρουσιάζω, εν συντομία, 5 ενδιαφέροντα πράγματα που βρήκα μέσα στην εβδομάδα. Τα πράγματα θα έχουν ως εξής: Μια μικρή εισαγωγή, μια φωτογραφία και το link (κυρίως από τις σελίδες που τριγυρίζω) για όποιον ενδιαφέρεται να ψάξει περισσότερο την ιστορία του κάθε θέματος.

Ελπίζω να τα βρείτε και αυτά ενδιαφέροντα.



Οι χαρταετοί του Αλεξάντερ Γκράχαμ Μπελ


Το 1899, ο Αλεξάντερ Γκράχαμ Μπελ, ο διάσημος εφευρέτης του τηλεφώνου, άρχισε να πειραματίζεται με χαρταετούς σε αναζήτηση γνώσεων σχετικά με τη δυνατότητα πτήσεων με ενέργεια. - από.


14 πράγματα που δεν ξέρετε για τη Νίνα Σιμόν


Η Νίνα Σιμόν (πραγματικό όνομα Γιουνίς Κάθλην Γουέημον) που σήμερα θα γινόταν 83 αν δεν πέθαινε στις 21 Απριλίου του 2003, ήταν τραγουδίστρια, στιχουργός και πιανίστρια. Αν και οι ειδικοί την κατατάσσουν στους καλλιτέχνες της τζαζ μουσικής, η ίδια δεν αποδέχτηκε ποτέ αυτήν την τυποποίηση. Από γενική άποψη το έργο της καλύπτει ένα ευρύ φάσμα, από τη μπλουζ, τη ρυδμ΄εν΄μπλουζ έως τη σόουλ μουσική. Η φωνή της χαρακτηρίζεται από πάθος, μεγάλες αναπνοές και τρέμουλο. - από.


The Beatles’ Mad Day Out


Στις αρχές του καλοκαιριού του 1968, ο Πωλ ΜακΚάρτνεϋ τηλεφώνησε στον πολεμικό φωτογράφο Don McCullin και του ζήτησε να περάσει μια μέρα φωτογραφίζοντας τους Beatles. Το συγκρότημα χρειαζόταν μια νέα εικόνα δημοσιότητας, και ήθελε να ξεφύγει λίγο από το στούντιο. - από


Τα πανέμορφα σημειωματάρια του José Naranja


Ο José Naranja, είναι ένας επαγγελματίας notebookmaker από την Ισπανία. Δείτε το "The Orange Manuscript" - από


Στα γυρίσματα της περίφημης σκηνής της Μονρόε με τη φούστα (φωτογραφία στην αρχή του θέματος)

Μια ώρα μετά τα μεσάνυχτα, γωνία των Lexington Ave και 52nd Street στη Νέα Υόρκη, γυρίσματα του Επτά Χρόνια Φαγούρα (Seven Year Itch, 1955). Η Μονρόε στέκεται πάνω από έναν αεραγωγό του υπόγειο σιδηρόδρομου για την περιβόητη σκηνή που γυρίστηκε... 14 φορές -το φιλμ ήταν συνολικά 3 ωρών! Η σκηνή χρειάστηκε να γυριστεί 14 φορές, ενώ παρακολουθούσαν 100 άνδρες φωτογράφοι και κάπου 2.000 με 5.000 θεατές -οι οποίοι όλοι ζητωκραύγαζαν κάθε φορά που σηκωνόταν η φούστα της. - από

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου