Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

Και το internet έχει τον προστάτη άγιο του

Ο Ισίδωρος σε πίνακα του Μπαρτολομέ Εστέμπαν Μουρίγιο - πηγή

Και είναι ο Ισίδωρος της Σεβίλης ο οποίος προσπάθησε να καταγράψει τα πάντα.



Το 1997 ο Πάπας Ιωάννης Παύλος ο Β' ανακήρυξε τον Ισίδωρο Επίσκοπο Σεβίλης προστάτη άγιο του internet. Ο Ισίδωρος πέθανε το 636, πολύ πριν το ARPANET (το 1969). Αλλά προσπάθησε να καταγράψει οτιδήποτε ήταν γνωστό μέχρι τότε σε μια εγκυκλοπαίδεια που εκδόθηκε μετά το θάνατό του.

Σελίδα από το Etymologiae - πηγή

Έγραψε το έργο Etymologies που αποτελείται από 20 βιβλία, μια συστηματική έρευνα του Κόσμου της εποχής που γράφτηκε. Είναι ένας τεράστιος "θησαυρός γνώσεων" του λατινικού λεξιλογίου, με παράλληλη ‒αποδεκτή ή ευφάνταστη‒ ετυμολογία κάθε όρου. Ο Ισίδωρος το συνέγραψε κατά την περίοδο περίπου από το 615 ως τις αρχές της δεκαετίας του 630 και του έδωσε την μορφή εγκυκλοπαίδειας.

Θα πρέπει να αναφερθεί ότι οι Καθολικοί δεν θεωρούσαν τον Ισίδωρο πραγματικό άγιο και αυτό γιατί απλά ανακηρύχθηκε άγιος από τον Πάπα Ιωάννη Παύλο Β' και δεν ακολουθήθηκε η παραδοσιακή διαδικασία αγιοποίησις.

Αν λοιπόν έχετε κάποιο πρόβλημα με τη σύνδεσή σας (π.χ. αργεί η εταιρεία να κάνει τη σύνδεση), κάντε κανένα τάμα στον Ισίδωρο της Σεβίλης...

Ο μεσαιωνικός χάρτης του κόσμου "T-O" όπως περιγράφτηκε από τον Ισίδωρο στο Etymologiae - πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου