Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Αναρριχηθείτε στην ψηλότερη κορυφή της Μαλαισίας από τον καναπέ σας


Η πιο ανατολική επαρχεία της Μαλαισίας (ένα ομοσπονδιακό κράτος που εκτείνεται σε δύο ανεξάρτητες γεωγραφικές περιοχές, τη Μαλαισιανή χερσόνησο και το νησί Βόρνεο) είναι η Sabah, είναι μια από τις δυο επαρχίες της χώρας στο νησί Βόρνεο και βρίσκεται νότια μιας ζώνης τυφώνων. Οι ναυτικοί την αποκαλούν "γη κάτω από τον άνεμο" μιας και είναι ένα ασφαλές καταφύγιο από τις καταιγίδες του βορρά.



Δείτε ακόμη:
Όρος Θορ - Η ψηλότερη κατακόρυφη άκρη του κόσμου
Κάνοντας ice climbing στους παγετώνες του Κιλιμάντζαρο
Φωτογραφίες από το Google Street View
Ένα βιβλίο από το 1907 που έκανε τη δουλειά του Google Street View

Στην Sabah βρίσκονται μερικές από τις ψηλότερες κορυφές της Μαλαισίας. Μια από αυτές, η ψηλότερη της χώρας, είναι το όρος Κιναμπαλού. Το Κιναμπαλού (Gunung Kinabalu στα μαλαισιανά) βρίσκεται στο Kinabalu Park που αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Το 1997, μια νέα έρευνα με τη χρήση των δορυφόρων, έδειξε ότι η κορυφή του (γνωστή ως Low's Peak) έχει ύψος 4.096 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, μια μέτρηση η οποία είναι περίπου 6 μέτρα κάτω από την προηγούμενη των 4.101 μέτρων.

Το βουνό, μαζί με την γύρω περιοχή, είναι ανάμεσα στα πιο σημαντικά βιολογικά μέρη του κόσμου, με 5.000 έως 6.000 είδη χλωρίδας, 326 είδη πουλιών και πάνω από 100 προσδιορισμένα είδη θηλαστικών.


Πλέον μπορείτε να "ανεβείτε" στο Κιναμπαλού από τον καναπέ σας μέσω του Google Street View.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου