Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

Το μοναδικό εργαστήριο κατασκευής χειροποίητων υδρόγειων


Οι παλιοί θα θυμούνται εκείνες τις υδρόγειους, που άναβαν κιόλας, όταν είχαμε μικροί. Πλέον σήμερα με ένα απλό κλικ στο διαδίκτυο μπορούμε να μεταφερθούμε παντού, αλλά τότε, εκείνες οι σφαίρες, ήταν ίσως τα πρώτα μας "ταξίδια". Η παραγωγή αυτών των υδρόγειων δεν σταμάτησε, αλλά πλέον γίνεται μαζικά και δεν έχουν καμία σχέση με τον ρομαντισμό που εξέπεμπαν οι αντίκες.



Δείτε ακόμη:
Eartha: Η μεγαλύτερη περιστρεφόμενη υδρόγειος
Ίσως η πιο αξιοσημείωτη υδρόγειος του κόσμου βρίσκεται σε ένα γραφείο στο Μπρούκλιν
Mapparium, η γυάλινη υδρόγειος


Απογοητευμένος από αυτήν την έλλειψη ποιοτικών επιλογών, όταν προσπαθούσε να βρει μια υδρόγειο ως δώρο, ο Peter Bellerby ξεκίνησε την Bellerby & Co. Globemakers ώστε να παράγει υδρόγειους.


Η εταιρεία βρίσκεται στο Stoke Newington του Λονδίνου και έχει λίγους υπαλλήλους, οι οποίοι εργάζονται σε ένα ανοικτό περιβάλλον με μεγάλα παράθυρα, ανάμεσα σε δοκιμαστικά φύλλα ακουαρέλας και κρεμασμένες λωρίδες χαρτιού από μανταλάκια. Για να επιτύχουν το απόλυτο κατά τη διαδικασία της εφαρμογής του χαρτιού στην υδρόγειο (η διαδικασία ονομάζεται "Goring") μπορεί να διαρκέσει μέχρι και ένα έτος ή και περισσότερο.


Οι υδρόγειοι της Bellerby & Co. Globemakers έχουν εμφανιστεί σε ταινίες του Χόλιγουντ και παραγωγές του BBC, καθώς και σε έργα καθιερωμένων καλλιτεχνών.

Περισσότερες φωτογραφίες στην σελίδα, στο blog και στο instagram της εταιρεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου