Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Υπέροχες vintage θαλάσσιες σημαίες κρυμμένες σε ένα μουσείο

Είναι πραγματικά απίστευτο τι θησαυρούς δεν εμφανίζουν τα μουσεία. Άπειρες σημαίες είναι κρυμμένες στα πίσω δωμάτια του National Maritime Museum στο Γκρήνουιτς της Αγγλίας οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν σε πλοία και ναυτιλιακές εταιρείες σε όλη την ιστορία. Αν και οι σημαίες δεν εκτίθενται μπορεί κανείς να δει κάμποσες απ' αυτές online εδώ.


Αυτοκρατορική Κίνα, 1866-1888. Μια κίτρινη, τριγωνική σημαία με ένα ιπτάμενο δράκο που χρησιμοποιήθηκε στα πλοία για τη σύλληψη ληστών.


Σημαία ενός αφρικανικού δουλεμπορικού πλοίου. Ένας Αφρικανός που κρατάει μια βακτηρία. Τα ρούχα του και οι κορδέλες στην βακτηρία κυματίζουν στο αεράκι, αντανακλώντας το φύσημα του ανέμου. Η σημαία πάρθηκε από ένα δουλεμπορικό που συνελήφθη ανοικτά των ανατολικών ακτών της Αφρικής.


Η σημαία της India Rubber Gutta Percha and Telegraph Works Co Ltd, Λονδίνο, 1911 περίπου.


Scindia Steam Navigation Co. Ltd. Μια ορθογώνια μπλε σημαία με ένα λευκό δίσκο στο κέντρο και μια κόκκινη σβάστικα, αρχαίο ινδουιστικό σύμβολο της τύχης.


Η προσωπική σημαία του αρχηγού των Itsekiri (μια εθνική ομάδα του Δέλτα του Νίγηρα στη Νιγηρία) Nana Olomu (1852-1916). Η σημαία συνελήφθη κατά τη διάρκεια μιας εκστρατείας το 1894.


Η εθνική σημαία της Βραζιλίας, 1822 - 1889. Η σημαία έχει πράσινο φόντο με ένα λευκό διαμάντι στο κέντρο που φέρει τα εμβλήματα του αυτοκράτορα της Βραζιλίας -μια πράσινη ασπίδα που φέρει τον Αστρολάβο του Ίππαρχου ο οποίος περιβάλλεται από αστέρια, ένα αυτοκρατορικό στέμμα και όλα αυτό από κλαδιά καφέ και καπνού δεμένα με μπλε κορδέλα. Η σημαία άλλαξε όταν η χώρα έγινε δημοκρατία το 1889.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου