Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Los Teñideros: Μια χημική αντίδραση εκεί που συναντώνται δύο ποτάμια


Δυο ρέματα στο Parque Nacional Volcán Tenorio (Εθνικό Πάρκο του ηφαιστείου Tenorio) στην Κόστα Ρίκα ενώνονται για να σχηματίσουν τον ποταμό Rio Celeste.
 
 
 
Το ένα από αυτά έχει μεγάλες ποσότητες ανθρακικού ασβεστίου και θείου, τα οποία δίνουν στο ρέμα μια όμορφη μπλε απόχρωση. Υπάρχει μια αξιοσημείωτη απότομη διαχωριστική γραμμή εκεί που ενώνονται αυτά τα δύο ρεύματα (φωτογραφία πάνω) που είναι γνωστό ως Los Teñideros, που σημαίνει "οι βαφείς".

Ο ποταμός, είναι αξιοσημείωτος για τα διακριτικά τυρκουάζ χρώμα του, συνορεύει με πολλές ιαματικές πηγές και έχει ένα μεγάλο καταρράκτη.


Το Πάρκο βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της Κόστα Ρίκα και αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης προστατευόμενης περιοχής, της Arenal Tilaran. Το κόσμημα του Πάρκου είναι το ηφαίστειο, από το οποίο λαμβάνει το όνομά του. Το ηφαίστειο Tenorio έγινε μέρος του Πάρκου το 1995 και βρίσκεται περίπου 26 μίλια βορειοανατολικά της πόλης Fortuna.




Το Tenorio αποτελείται από τέσσερις κορυφές και δυο κρατήρες. Ένας από του κρατήρες μερικές φορές αποκαλείται ηφαίστειο Μοντεζούμα. Το μέγιστο ύψος του Tenorio είναι 1.913 μέτρα.

Το ηφαίστειο Tenorio - φωτογραφία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου