Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός σε μια φωτογραφία τραβηγμένη σε ύψος 40.000 ποδών


Ο φωτογράφος και ο επίδοξος αστροναύτης Trevor Mahlmann είχε μια ιδέα κατά τη διάρκεια μιας πτήσης την περασμένη εβδομάδα. Έτσι, έβγαλε τον εξοπλισμό του και κατάφερε να τραβήξει αυτήν την πανέμορφη φωτογραφία μακράς έκθεσης του ΔΔΣ που φαίνεται σαν κομήτης.



Όπως εξηγεί ο ίδιος ο Mahlmann σε ένα blog post, μόλις κάθισε στη θέση του σε μια πτήση από τη Νέα Υόρκη προς το Σικάγο, σκέφτηκε ότι ο ΔΔΣ θα μπορούσε να περάσει πάνω από το κεφάλι του κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Αγόρασε wi-fi, συνδέθηκε στο heavens-above.com και ανακάλυψε ότι ο Σταθμός ήταν προγραμματισμένο να διασχίσει την Ανατολική ΗΠΑ στις 22:00, μόλις 30 λεπτά αργότερα.

Χρησιμοποίησε το Google Maps και το heavens-above.com για να εκτιμήσει το δικό του στίγμα κατά τη στιγμή του περάσματος, έβγαλε τον εξοπλισμό του (μια GoPro HERO4 Black) και τράβηξε μερικές δοκιμαστικές λήψεις. Στις 22:00 ακριβώς, χρησιμοποιώντας την κουκούλα του για να μπλοκάρει το φως της καμπίνας, ο Mahlmann κατέγραψε 10 λεπτά σε εκθέσεις των 30 δευτερολέπτων. Στη συνέχεια, ενώ βρισκόταν ακόμα εν πτήσει, συνδύασε 12 από αυτές τις εκθέσεις (με το StarStax) και διόρθωσε την φωτογραφία (με το Adobe Lightroom).

Στη NASA άρεσε τόσο πολύ η λήψη, που αποφάσισε να το αναφέρει στο επίσημο λογαριασμό του ΔΔΣ στο twitter.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου