Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

Κάπως έτσι θα ήταν ο νυχτερινός ουρανός 10 δισεκατομμύρια χρόνια πριν


Ο Ήλιος μας υπάρχει μόλις εδώ και 4,5 δισεκατομμύρια χρόνια -πράγμα που σημαίνει ότι δεν πρόλαβε τα πρώτα χρόνια του Γαλαξίας μας. Αν κάποιος από εμάς βρισκόταν σε κάποιον πλανήτη 10 δισεκατομμύρια χρόνια πριν, όταν ο Γαλαξίας μας ήταν σχετικά νέος, ο νυχτερινός ουρανός θα ήταν εντελώς διαφορετικός από αυτό που βλέπουμε σήμερα.



Η πιο πάνω εικόνα είναι μια καλλιτεχνική απεικόνιση του νυχτερινού ουρανού σε κάποιον πλανήτη σε κάποιον Γαλαξία σαν τον δικό μας, όπως ήταν ο δικός μας πριν από 10 δισεκατομμύρια χρόνια. "Ο ουρανός φωτίζεται από γεννήσεις αστέρων. Τα ροζ νέφη περιέχουν νεογέννητα άστρα και ενώ κλάστερ άστρων φωτίζουν το τοπίο (οι μπλε-άσπρες απεικονίσεις)", εξηγεί η NASA.

Μια νέα έρευνα σε νέους γαλαξίες όπως ο δικός μας δείχνει ότι αυτοί οι γαλαξίες επιβραδύνουν δημιουργώντας άστρα ενώ σταματούν να αυξάνεται τόσο γρήγορα.

Δείτε και μια συλλογή από εικόνες που τράβηξε το Hubble Space Telescope και δείχνουν το πως γαλαξίες παρόμοιοι με τον δικό μας εξελίχτηκαν στο πέρασμα των χρόνων:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου