Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

Η πιο αργή φωτογραφία του κόσμου: Μια κάμερα που θα καταγράψει μια έκθεση 1.000 χρόνων!


Ο Jonathon Keats θέλει να κάνει παγκόσμιο ρεκόρ στην φωτογραφία, που όμως ούτε ο ίδιος, ή τα παιδιά του ή οι επόμενες γενιές, δε θα το δουν να καταγράφεται. Πρόκειται για ένα project που θα ολοκληρωθεί σε 1.000 χρόνια!



Ο Keats σχεδιάζει να καταγράψει την πιο αργή φωτογραφία, μια έκθεση 1.000 χρόνων στην πόλη Tempe της Αριζόνα, η οποία θα τελειώσει την άνοιξη του 3015.

Η κάμερα θα εγκατασταθεί στον κήπο του Arizona State University Art Museum, σε ύψος τριών ορόφων πάνω από το έδαφος και θα στοχεύει στον ουρανό της πόλης ώστε να συλλάβει το πως άλλαξε ο πολιτισμός όλα αυτά τα -πάρα πολλά- χρόνια.

Η κάμερα είναι από μέταλλο και χρησιμοποιεί λαδομπογιά αντί για φιλμ. Υπάρχει μια χρυσή (24 καρατίων) πλάκα στο μπροστινό μέρος της κάμερας με μια μικροσκοπική οπή. Με το πέρασμα των 1.000 χρόνων, το χρώμα θα εξασθενεί εκεί που το φως είναι εντονότερο, δημιουργώντας πολύ αργά μια εικόνα του κόσμου.

Ο Keats αποκαλεί την κάμερα του "deep time cameras".

"Η φωτογραφία θα δείχνει όχι μόνο τον ορίζοντα, αλλά θα καταγράφει και το πώς εξελίσσεται με το χρόνο", εξηγεί ο Keats. "Για παράδειγμα, τα σπίτια που θα κατεδαφιστούν μετά από μερικούς αιώνες θα εμφανίζονται αμυδρά, σαν φαντάσματα".

Το ASU αναφέρει ότι όταν τελειώσει το project θα κάνει μια έκθεση. "Θα είμαι νεκρός", λέει ο Keats, "αλλά δεν το μετανιώνω".

Ο Keats είναι ο ίδιος καλλιτέχνης ο οποίος πέρυσι εγκατέστησε 100 διαφορετικές κάμερες με3 έκθεση 100 χρόνια στο Βερολίνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου