Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

Ένα 10K Time-Lapse Video από φωτογραφίες 80MP!


Το timelapse video που θα δείτε πιο κάτω είναι σε ανάλυση 10K και δημιουργήθηκε με τη χρήση μηχανής με ανάλυση 80 megapixel! Η λεπτομέρεια σε αυτά τα πανέμορφα πλάνα είναι απίστευτη!



Ο Joe Capra του Scientifantastic τράβηξε αυτό το βίντεο, στο Ρίο της Βραζιλίας, για να δοκιμάσει την PhaseOne IQ180. Η ανάλυση της κάμερας είναι 80 megapixel που σημαίνει ότι το αρχικό frame είναι 10328x7760 pixels!

Τι σημαίνουν όλα αυτά με απλά λόγια; Μιας και το Vimeo υποστηρίζει 1080p, δεν μπορούμε να δούμε τις λήψεις σε πλήρη ανάλυση. Αλλά ακόμη και αν υποστήριζε 10K, δεν υπάρχει οθόνη που να αναπαράγει το βίντεο πλήρως! Αλλά ακόμη και αν υπήρχε, τα μάτια μας θα δυσκολεύονταν πολύ για να εκτιμήσουν το τι βλέπουν.

Παρ' όλα αυτά, μπορούμε να πάρουμε μια γεύση της απεραντοσύνης της κάθε εικόνας κάνοντας ζουμ σε κάθε λήψη.

Ο Capra εξηγεί:

Κάθε ακολουθία λήψης ξεκινάει με full resolution του αποσπάσματος μειωμένο ώστε να χωράει σε ανάλυση 1920x1080 (κλίμακα 14%). Η επόμενη λήψη σε κάθε ακολουθία είναι στο 50%, δηλαδή γίνεται πολύ ζουμάρισμα. Από εκεί πάμε στο 100%, υπερβολικό ζουμάρισμα. Όπως μπορείτε να δείτε, η ποιότητα και η λεπτομέρεια είναι πολύ καλά, κάτι το αρκετά εκπληκτικό.

Δείτε την πρώτη λήψη που φαίνεται στο time-lapse, όπου φαίνεται ολόκληρη η σκηνή:


... και αυτό είναι το ζουμ στο 100% και βλέπουμε ένα μικρό τμήμα στην κορυφή του λόφου:


Ποιος ξέρει. Ίσως στο μέλλον να έχουμε τέτοιες κάμερες και δε θα χρειάζεται η χρήση τηλεφακών...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου