Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Οι πίνακες που χρησιμοποιήθηκαν στην τριλογία Ο Πόλεμος των Άστρων και οι δημιουργοί τους


Πριν τους υπολογιστές, η ILM έκανε το κοινό να πιστεύει ότι πολλά από τα σκηνικά των ταινιών Πόλεμος των Άστρων και Ιντιάνα Τζόουνς ήταν αληθινά... ενώ δεν ήταν. Όλα αυτά τα σκηνικά ήταν δουλειά των ιδιοφυιών Chris Evans, Mike Pangrazio, Frank Ordaz, Harrison Ellenshaw και Ralph McQuarrie.



Ήταν ψεύτικα σκηνικά που, τις περισσότερες φορές, γινόντουσαν με πλεξιγκλάς και λαδομπογιά. Οι καλλιτέχνες χρησιμοποιούσαν υπερμεγέθη πάνελ για να δημιουργήσουν τις αναγκαίες λεπτομέρειες που έπρεπε να δείξει η κάμερα για να ξεγελαστούν οι θεατές.

Σήμερα, οι πίνακες από λαδομπογιά έχουν αντικατασταθεί από τα ψηφιακά έργα και τις 3D εικόνες. Το τελευταίο παράδειγμα πίνακα λαδομπογιάς ήταν αυτό το πλάνο από την ταινία Τιτανικός, δημιουργία του Chris Evans:

Chris Evans



Γεννημένος το 1954 στο Bremerton της Ουάσιγκτον, ο Chris Evans έχει δημιουργήσει πίνακες για πολλές μεγάλες ταινίες. Ανάμεσα τους οι Η Αυτοκρατορία Αντεπιτίθεται, Η Επιστροφή των Τζεντάι, Ο Ιντιάνα Τζόουνς και ο Ναός του Χαμένου Θησαυρού, Τιτανικός, Γουίλοου, η οργή των θρύλων, Η Απίστευτη Ιστορία του Μπέντζαμιν Μπάτον και Το Πράσινο Μίλι.


Mike Pangrazio



Ο Mike Pangrazio δεν είχε εμπειρία πριν μπει στην ILM, έτσι ο ίδιος ο Ralph McQuarrie τον δίδαξε μέσα σε τρία χρόνια. Μία από τις πρώτες δουλειές του ήταν η ακτίνα έλξης στο πρώτο Πόλεμο των Άστρων.

Ήταν υπεύθυνος για το στήσιμο πολλών βασικών σκηνών στην ιστορία του κινηματογράφου, με πιο σημαντικές την τελική σκηνή του Οι Κυνηγοί της Χαμένης Κιβωτού. Σήμερα, εργάζεται για την Weta Digital ως καλλιτεχνικός διευθυντής.


Ralph McQuarrie


Ξεκίνησε την καριέρα του σαν τεχνικός εικονογράφος της Boeing. Ο βραβευμένος με Όσκαρ Ralph McQuarrie ήταν η ιδιοφυής δημιουργική δύναμη πίσω από τον Πόλεμο των Άστρων. Στη μακριά καριέρα του, έχει σχεδιάσει μεταξύ άλλων το πρωτότυπο Battlestar Galactica και τα διαστημόπλοια για το "Στενές επαφές τρίτου τύπου" και E.T.


Harrison Ellenshaw


Μαζί με τον McQuarrie και τον Pangrazio, ο Ellenshaw ήταν ο τρίτος ζωγράφος του Ο Πόλεμος των Άστρων. Δούλεψε στο Μια Νέα Ελπίδα, Δούλεψε στην Disney για τις ταινίες Tron και Η Μαύρη Τρύπα, για την οποία προτάθηκε, μαζί με τον πατέρα του, για Όσκαρ.


Frank Ordaz


"Στα 10 μου μελετούσα με την αυθεντία των πορτρέτων Theodore N. Lukits. Μέχρι να αποφοιτήσω από το Art Center College of Design ήδη ζωγράφιζα για τον κινηματογράφο και προσελήφθη από την εταιρία του Λούκας ILM. Πρώτη μου δουλειά ήταν ένα background για το ET. Άρεσε στον Σπίλμπεργκ και η καριέρα μου εκτοξεύτηκε.

Περισσότεροι πίνακες, μερικοί εκ των οποίων φτιάχτηκαν από άλλους καλλιτέχνες:




από: gizmodo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου