Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Ένα κρυφό μήνυμα σε μια από τις πιο εικονικές ατάκες στο "Η Σιωπή των Αμνών"


Η Σιωπή των Αμνών κέρδισε το 1992 όλα τα "Πέντε Μεγάλα" Όσκαρ και ήταν μία από τις μεγαλύτερες εμπορικές ταινίες του 1991, χάρη στις οδηγίες του Τζόναθαν Ντέμι και την προσαρμογή του δεύτερου μυθιστορήματος για τον Χάνιμπαλ Λέκτερ του Τόμας Χάρις από τον Τέντι Τάλυ.

Ωστόσο, ήταν οι ερμηνείες των δύο πρωταγωνιστών, της Τζόντι Φόστερ και του Άντονι Χόπκινς, που εξίταραν την φαντασία και τελικά εκτίναξαν την ταινία.



Αυτό που δεν έγινε ευρέως κατανοητό, ωστόσο, ήταν μια από τις καλύτερες και από τις πιο τρομακτικές σκηνές της ταινίας, η οποία περιλαμβάνει ένα κωδικοποιημένο μήνυμα. Στην υπόθεση έριξε φως πρόσφατα ο Redditor mrcchapman.

Η σκηνή εκτυλίσσεται στο δικαστήριο του Τενεσί, όπου η Starling ρωτάει τον Λέκτερ, καθώς προσπαθεί να αποκτήσει εικόνα του μυαλού του κατά συρροή δολοφόνου, Buffalo Bill. "Έφαγα το συκώτι του με λίγη φάβα κι ένα καλό κιάντι", της λέει πριν κάνει το περίφημο ρούφηγμα.

Που είναι το μήνυμα λοιπόν;

Λοιπόν, το αστείο που λέει ο Λέκτερ για να διασκεδάσει ο ίδιος θα μπορούσε να είναι ένα κωδικοποιημένο μήνυμα προς την Starling ότι δεν παίρνει τα φάρμακά του. Το εν λόγω φάρμακο είναι αυτό που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία μιας σειράς από διαταραχές της ψυχικής υγείας. Ως ψυχίατρος, ο Λέκτερ το ξέρει αυτό.

Επίσης ξέρει ότι τρία πράγματα απαγορεύεται να καταναλώσει κανείς ενώ παίρνει τα συγκεκριμένα φάρμακα: συκώτι, φάβα και κιάντι.

Βασικά, ο Λέκτερ λέει ένα αστείο αλλά επίσης λέει στον Starling ότι δεν παίρνει τα φάρμακά του. Και προφανώς, κανείς -ή ελάχιστοι- το είχαν παρατηρήσει εδώ και 20 χρόνια ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου