Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Φωτογραφίες από τον Πύργο του Άιφελ υπό κατασκευή


Η κατασκευή του Πύργου ξεκίνησε το 1887 και τελείωσε εγκαίρως για την Έκθεση του Παρισιού το 1889. Παρά τα 18.038 κομμάτια του σφυρήλατου σίδερο, τα 2,5 εκατομμύρια πριτσίνια που χρησιμοποιήθηκαν για να κατασκευαστεί το 10.000 τόνων και ύψους 325 μέτρων κατασκεύασμα, μόνο 300 εργάτες απασχολήθηκαν -κάποιοι αναφέρουν ότι ήταν μόνο 200.
 

Δείτε ακόμη:
Το τελευταίο τρένο για τον Πύργο του Άιφελ: ο σταθμός που ξέχασε το Παρίσι
Βάφοντας τον πύργο του Άιφελ
10 στοιχεία για τον Πύργο του Άιφελ

Τα πρώτα τούβλα

Ο πύργος χτίστηκε ως σύμβολο της σύγχρονης επιστήμης και μηχανικής, αλλά για τους λάτρεις της ιστορίας, μια άλλη τεχνολογία ήταν επίσης στα σπάργανα της εκείνη την εποχή: η φωτογραφία. Τα θεμέλια του πύργου συνέλαβαν διάφοροι εκκολαπτόμενοι φωτογράφοι της εποχής και πλέον πολλές από αυτές έχουν αρχειοθετηθεί από το Musée d'Orsay.

Το βάθος των θεμελίων:




Ο Άιφελ κοντά στην κορυφή του πύργου το 1889




Όταν ο πύργος άνοιξε για πρώτη φορά, οι ανελκυστήρες δεν λειτουργούσαν ακόμη και οι 30.000 επισκέπτες της έκθεσης, έπρεπε να ανέβουν 1.710 σκαλοπάτια για να φτάσουν στην κορυφή.

Ο Πύργος δεν ήταν απλά ένας πύργος με υπέροχη θέα. Κατά τη διάρκεια του χρόνου των εγκαινίων, η εφημερίδα Le Figaro άνοιξε ένα τυπογραφείο στον δεύτερο όροφο και εξέδιδε μια ειδική έκδοση της καθημερινής εφημερίδας επί τόπου κάθε μέρα.

Υπήρχε επίσης ένα ταχυδρομείο για την αποστολή καρτ-ποστάλ με μπαλόνια, επιστημονικά εργαστήρια και ένα θέατρο!

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν, πιστεύεται από πολλούς ότι δεν υπήρχαν.

Όπως αυτήν από το εσωτερικό του φημολογούμενου διαμερίσματος του Άιφελ στον τέταρτο όροφο του πύργος, 285 μέτρα πάνω από το έδαφος, όπου διασκέδαζε με τους ομοίους του.


Τραβήχτηκαν από τους επίσημους φωτογράφους της Έκθεσης το 1889, των αδελφών Neurdein, στους οποίους είχε δοθεί πλήρης πρόσβαση σε όλες τις γωνιές του πύργου.


Στην φωτογραφία επάνω φαίνεται αυτό που υποτίθεται είναι το θέατρο. Δεν υπάρχουν άλλες πληροφορίες σχετικά με το θέατρο, αλλά η φωτογραφία χρονολογείται από το 1900 και είναι πιθανό να στήθηκε προσωρινά εκεί που σήμερα είναι η αίθουσα υποδοχής στον 1ο όροφο, για την Exposition Universelle του 1900, την δεύτερη από τις τρεις εκθέσεις, που χρησιμοποίησαν τον Πύργο ως κεντρικό σημείο τους.


από: messy nessy chic

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου