Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Το ηλιακό μας σύστημα υπό προοπτική


Το εκπληκτικό γραφικό είναι δημιουργία του Roberto Ziche και δείχνει το ηλιακό μας σύστημα υπό κλίμακα.



Ο Ziche εξηγεί:

"Στο Chabot Space and Science Center υπήρχαν μερικές παλιές και φτωχές σε ανάλυση εικόνες, πιθανόν κατεβασμένες από το internet και τυπωμένες σε απλό χαρτί, που έδειχναν τον Ήλιο και τους πλανήτες υπό κλίμακα. Βρήκα το περιεχόμενο των εικόνων πολύ ενδιαφέρον, αλλά το σχέδιο και η ποιότητα μπορούσαν να βελτιωθούν. Αποφάσισα να προσπαθήσω και δημιούργησα μια νέα, πιο καλλιτεχνική άποψη του ηλιακού μας συστήματος σε μέγεθος αφίσας και την δώρισα στο Κέντρο για να αντικαταστήσουν τις παλιές εικόνες.

Η τρισδιάστατη γεωμετρία δεν ήταν τόσο περίπλοκη, αλλά υπήρξε πολύς πειραματισμός με το φως για να φωτιστεί η σκηνή μόνο από το ηλιακό φως και μια κάποια επεξεργασία με το Photoshop".

Ο ίδιος έδωσε την εικονογράφηση για κατέβασμα σε high-resolution. Μπορείτε να βρείτε ένα αρχείο PNG μεγέθους 27,1 mb εδώ.


Ο "χώρος" μεταξύ των αντικειμένων μπορεί επίσης να "κολλήσει" το μυαλό. Για παράδειγμα, ξέρατε ότι μπορούν να χωρέσουν όλοι οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος στο χώρο μεταξύ της Γης και της Σελήνης;

Τέλος, δείτε το παρακάτω βίντεο και θα δείτε τον Ήλιο μας σε σύγκριση με άλλα μεγάλα αστέρια που έχουμε ανακαλύψει.

2 σχόλια: