Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

Time-Lapse και "μικροί πλανήτες": όλες οι πτήσεις σε ένα terminal στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι μέσα σε ένα 24ώρο


Η Dubai 360, μια ιστοσελίδα που σύντομα θα επιτρέπει την εξερεύνηση του Ντουμπάι με τη χρήση 4K διαδραστικών 360º απόψεων, κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ του τι θα ακολουθήσει. Το teaser τραβήχτηκε στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι και δείχνει πάνω από 1.000 αεροπλάνα που εισέρχονται και εξέρχονται από τον terminal 3 μέσα σε 24 ώρες και μοιάζει με "μικρούς πλανήτες".

Για τη δημιουργία του time-lapse χρησιμοποιήθηκαν τέσσερις τέλεια συγχρονισμένες κάμερες Canon 1DX, η καθεμία με τον δικό της φακό Canon EF 8–15mm f/4 L Fisheye και τραβήχτηκαν πάνω από 88.000 φωτογραφίες. Οι φωτογραφίες στη συνέχεια ενώθηκαν με το Kolor Autopan Video Pro σε 22.000 ξεχωριστά πανοράματα, με αποτέλεσμα μερικά βίντεο υπερ-υψηλής ανάλυσης.

Επιπλέον, για να φαίνεται η ώρα κατά την οποία τραβήχτηκε η κάθε φωτογραφία, το terminal λειτουργεί σαν δείκτης ρολογιού, μιας και περιστρέφεται.

Αν θέλετε και άλλες απόψεις, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα μια ημι-στατική έκδοση του παραπάνω time-lapse καθώς ένα διαδραστικό player. Μπορείτε να επιλέξετε στυλ προβολής -ευθύγραμμη, panini, μικρός πλανήτης, fisheye και την πηγή- καθώς και διάφορες αναλύσεις, που κυμαίνονται από 720p μέχρι 4K.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου