Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Trift Bridge: η πιο μακριά, κρεμαστή πεζογέφυρα στις Ελβετικές Άλπεις


Πρόκειται για την πιο μακριά κρεμαστή πεζογέφυρα στις Ελβετικές Άλπεις και ακόμα και η θέα της μπορεί να κάνεις κάποιους να τρομάξουν! Βρίσκεται 100 μέτρα πάνω από το έδαφος της κοιλάδας και έχει μήκος 170 μέτρα.




Είναι η δεύτερη γέφυρα που βρίσκεται σε αυτό το εκτυφλωτικά όμορφο τοπίο της κοιλάδας. Το 2004 ένα τεράστιο υδροηλεκτρικό εργοστάσιο χτίστηκε κάτω από τον παγετώνα Trift. Το εργοστάσιο συλλέγει και ελέγχει τα νερά του παγετώνα. Χρειαζόταν μια γέφυρα για την πρόσβαση του σταθμού κάτω από τον παγετώνα και έτσι κατασκευάστηκε αυτή η γέφυρα.


Ωστόσο, προκειμένου να είναι ανοικτός ο χώρος για το κοινό που προσέλκυσε εκτός των εργαζομένων, η γέφυρα έπρεπε να γίνει πιο ισχυρή. Έτσι, αποφασίστηκε να αντικατασταθεί εντελώς και η νέα γέφυρα άνοιξε το 2009. Αν και θα μπορούσε κανείς να την πει γέφυρα με σχοινιά, δεν είναι. Τα καλώδια που συνδέουν τις πλευρές της κοιλάδας και κρατούν τη γέφυρα στη θέση της είναι από ενισχυμένο ατσάλι. Ο διάδρομος, όμως, είναι από ξύλα βιδωμένα πάνω στο σκελετό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου