Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Φωτογραφίες με σύννεφα που ρίχνουν τη σκιά τους στη Γη από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

φωτογραφία: Reid Wiseman

Εικόνες σαν αυτήν πιο πάνω μας δείχνουν την ασυνήθιστη προοπτική που έχουν οι αστροναύτες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό για τον πλανήτη μας. Ο αστροναύτης Reid Wiseman ανέβασε στο twitter αυτήν την φωτογραφία με τα σύννεφα να ρίχνουν τη σκιά τους στη Γη.

Είμαστε πραγματικά τυχεροί που ζούμε σε μια εποχή που οι αστροναύτες μπορούν να μοιραστούν τη θέα που έχουν τόσο εύκολα και συχνά. Μας δείχνουν όψεις της Γης που διαφορετικά δεν θα είχαμε δει.

Ένας από τους έξι αστροναύτες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στον Δ.Δ.Σ. είναι ο γεωφυσικός Alexander Gerst που περνάει πολύ από τον ελεύθερο χρόνο του κοιτάζοντας έξω από το παράθυρο, και ζουμάρει με τη μηχανή του τον κόσμο από ύψος 205 μιλίων. Από την ημέρα που έφτασε στον Δ.Δ.Σ., τον Ιούνιο, ο Gerst έχει τραβήξει άπειρες φωτογραφίες με τυφώνες, πλημμύρες, θύελλες σκόνης και κοιτάσματα πετρελαίου.

Αυτό που του αρέσει να φωτογραφίζει περισσότερο είναι οι σκιές από τα σύννεφα, που εμφανίζονται απροσδόκητα δραματικά από το διάστημα. Τα σύννεφα μπορούν να δημιουργήσουν μεγάλες σκιές που εκτείνονται για χιλιάδες μίλια σε όλη την επιφάνεια της Γης. Μπορείτε να δείτε νέες φωτογραφίες του Gerst καθημερινά στο Flickr.

φωτογραφία: Alexander Gerst

φωτογραφία: Alexander Gerst

φωτογραφία: Alexander Gerst

φωτογραφία: Alexander Gerst

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου