Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

Τα πιο περίεργα παρατσούκλια μαφιόζων: Από τον «Βουτυροδάχτυλο» στο «τρελό σκυλί»


Το οργανωμένο έγκλημα στο εξωτερικό είχε ανέκαθεν τους δικούς του κώδικες τιμής και επικοινωνίας, ενώ τα παρατσούκλια ήταν συχνό φαινόμενο, προκειμένου να διασφαλίσουν την πραγματική ταυτότητα των μαφιόζων.

Από ονόματα που τους έδωσε ο Τύπος, μέχρι τα μεταξύ τους «υποκοριστικά» αυτοί είναι οι διασημότεροι γκάνγκστερ της ιστορίας με τα πιο παράξενα παρατσούκλια.



Τσαρλς Φλόιντ - Το «ομορφόπαιδο»
Λέγεται ότι το παρατσούκλι του το είχαν κολλήσει οι ιερόδουλες, στις οποίες ήταν τακτικός πελάτης, ενώ άλλοι λένε ότι του το κόλλησε άθελα του ένας μάρτυρας στην πρώτη του ληστεία, όταν περιέγραψε τον δράστη στις αρχές ως «νεαρό ομορφόπαιδο». Ο ίδιος πάντως φαίνεται πώς σιχαινόταν το παρατσούκλι του και δεν δίσταζε να χτυπήσει ή και να σκοτώσει όποιον τον αποκαλούσε έτσι.

Τσάρλι Λουτσιάνο – Ο «τυχερός» (Lucky Luciano)
Κέρδισε το παρατσούκλι του όταν γλίτωσε από απόπειρα δολοφονίας μαχαίρι. Ο δολοφόνος αστόχησε, όμως του δημιούργησε μόνιμη βλάβη στο μάτι. Επίσης επέζησε από «απαγωγή» όταν άγνωστοι τον έβαλαν σε ένα αμάξι και τον βασάνισαν και σύμφωνα με τις πηγές ήταν η οικογένεια ενός αστυνομικού, του οποίου η κόρη είχε ερωτευτεί τον Λουτσιάνο. Ο ίδιος όχι μόνο δεν αντιπαθούσε το παρατσούκλι του αλλά διέδωσε το θρύλο του λέγοντας συχνά ότι ήταν το μόνο μέλος της Μαφίας που «πήγε βόλτα» (εννοώντας την απαγωγή) και επέστρεψε ζωντανός.

Σαμ Χαντ – Ο σάκος του Γκολφ
Μπορεί να ακούγεται γελοίο σε πρώτο επίπεδο, ωστόσο ενέπνεε φόβο και τρόμο στους γνώστες. Ο αρχιεκτελεστής της συμμορίας του διαβόητου Αλ Καπόνε, έκρυβε τον «εξοπλισμό» του σε ένα σάκο του γκόλφ.

Ισραέλ Αντελμαν – Ο παγοθραύστης
Απέκτησε το παρατσούκλι από τον ανατριχιαστικό τρόπο με τον οποίο σκότωνε τα θύματα του. Καθότι υπήρξε ιδιοκτήτης παράνομου μπαρ την εποχή της ποταπαγόρευσης, σκότωνε τα θύματα του καρφώνοντας τον παγοθραύστη στο αυτί τους. Αυτό γινόταν τόσο γρήγορα και διακριτικά που οι -σχεδόν κατά κανόνα μεθυσμένοι- θαμώνες του μαγαζιού έβλεπαν ουσιαστικά κάποιον μεθυσμένο να πέφτει κάτω και τον συμπονετικό ιδιοκτήτη του μπαρ να τον κουβαλάει έξω.

Βίνσεντ Κολ – Το τρελόσκυλο
Το φόβητρο της αστυνομίας στις αρχές του 20ου αιώνα. Ο Κολ δεν υπολόγιζε καθόλου την ανθρώπινη ζωή ακόμα κι αν ήταν γυναικόπαιδα. Στις 28 Ιουλίου 1931 προσπάθησε αποτυχημένα να απαγάγει αντίπαλο κακοποιό, με το πιστολίδι που ακολούθησε να αφήνει ένα παιδί νεκρό και άλλα βαριά τραυματισμένα. Σοκαρισμένος από τη θηριωδία, ο τότε δήμαρχος της Νέας Υόρκης Τζίμι Γουόκερ κόλλησε το παρατσούκλι στον παιδοκτόνο μαφιόζο και τον επικήρυξε με αμοιβή 50.000 δολαρίων. Τελικά πέθανε όταν τον «γάζωσαν» με σφαίρες σε τηλεφωνικό θάλαμο το 1932.

Τόμας Μόραν – Ο Βουτυροδάχτυλος
Διαβόητος πορτοφολάς, λέγεται ότι ξεκίνησε την καριέρα του σε ηλικία μόλις 14 ετών ενώ συνέχισε μέχρι τα 78 του κλέβοντας συνολικά περισσότερα από 50.000 πορτοφόλια. Το «βουτυροδάχτυλος» του το κόλλησε ένας δημοσιογράφος που περιέγραψε πώς «γλυστρούν σαν βούτυρο τα χέρια του στις τσέπες των θυμάτων». Ο ίδιος ο Μόραν απεχθανόταν το παρατσούκλι του και δήλωσε ότι δεν θα συγχωρήσει ποτέ το δημοσιογράφο που του το κόλλησε.

Αλ Καπόνε – Ο σημαδεμένος
Ο αληθινός Scarface ξεκίνησε την καριέρα του ως μπράβος στον απατεώνα Φρανκι Γιέιλ. Απέκτησε τις ουλές του όταν, εκτελώντας χρέη πορτιέρη σε νυχτερινό κέντρο του Μπρούκλιν, προσέβαλε μια γυναίκα μπροστά στον αδελφό της και εκείνος δεν άφησε την προσβολή αναπάντητη, κάνοντας του τρεις χαρακιές με μαχαίρι στο πρόσωπο. Ο Καπόνε φρόντιζε σε κάθε φωτογραφία να κρύβει επιμελώς τα σημάδια του, ενώ όταν τον ρωτούσαν σχετικά, έλεγε ότι τις απέκτησε στον πόλεμο, παρόλο που δεν είχε υπηρετήσει ποτέ στις ένοπλες δυνάμεις.

πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου